KÜLTÜR/SANAT

"Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi” Sanatseverlerle Buluştu!

Tohumluk Vakfı, Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında "Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet" temalı resim, heykel, seramik, mozaik ve özgün baskı eserlerinden oluşan bir sergi düzenledi. Sergi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğ

20 Kasım 2023 Saat: 13:17
Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi” Sanatseverlerle Buluştu!
"Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi” Sanatseverlerle Buluştu!

Tohumluk Vakfı Başkanı Pınar Ayhan'ın Tohumluk Vakfının amacı ve projeleri hakkındaki  açılış konuşmasıyla başlayan sergide, Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Yekta Güngör Özden ve ABB Belpa Genel Müdürü Ferhan Özkara da 100. Yılın anlam ve önemini vurgulayan konuşmalarıyla açılış kurdelesini kestiler. Açılışta, Vakıf Başkanı Sanatçı Pınar Ayhan, Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirirken, Ressam Efkan Beyaz canlı performansıyla eşlik ederek sergiye renk kattı. 

Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan, Başkentlilerin büyük ilgi gösterdiği sergi hakkında bilgi vererek "Cumhuriyetimizin değerleriyle sanatçılarımızı bir araya getiren sergi ile, bu büyük mirasa katkıda bulunmak bizim için büyük bir gurur...” ifadelerini kullandı.

Kültür Sanat Komitesi Başkan Yardımcısı ve Sergi Küratörü Ayşegül Yarar da, heyecanını şu cümlelerle dile getirdi: "Daima başarıyı hedefleyen Türk milleti olarak, maddi ve manevi gücü her daim içinde barındıran nesillere Cumhuriyetin 100. yılında sanata dair özel bir anı bırakmanın mutluluğunu ve gururunu duyuyoruz. Amacı, köy ve kent arasındaki bağları güçlendirmek, yeniden yapılandırmak, geçmişten gelen köy enstitüleri felsefesini Türkiye'nin köylerine yayarak Türkiye’nin çağdaşlaşmasına katkıda bulunmak olan bu vakıfta projeleri hayata geçirirken birlik, beraberlik ve dayanışmanın coşkusuyla yeni projeleri yüzyılların ötesine taşımak ve yeni nesillere daha güzel yarınlar bırakmak için çalışıyoruz. Sanatın ve sanatçının birleştirici ve onarıcı ruhunu yeni kuşaklara taşıyarak bu farkındalığı yaymak misyonumuzun bir parçası..."

Sergi 22 Kasım Çarşamba akşamına kadar ziyarete açık olacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑