SİYASET

“YÜZÜ GÜLEN İNSANLARIN KOCAELİ’SİNİ YARATACAĞIZ”

ÖĞÜT’E HEMŞEHRİ DESTEĞİ

10 Eylül 2013 Saat: 13:26
“YÜZÜ GÜLEN İNSANLARIN KOCAELİ’SİNİ YARATACAĞIZ”
“YÜZÜ GÜLEN İNSANLARIN KOCAELİ’SİNİ YARATACAĞIZ”
Kocaeli Büyükşehir belediyesi adaylığı için  ilçelerde yoğun bir şekilde çalışmalarını  sürdüren  ve her gittiği yerde aday gibi karşılanan  CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Körfez ilçesinde,  Fatih mahallesinde bulunan Posoflular  Kültür ve Dayanışma derneği ile  Kültür merkezini ziyaret etti.
Dernek başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve Fatih mahallesi muhtarı   İsmail Karan tarafından samimi bir şekilde karşılanan Ensar Öğüt, hem dernek çalışmaları hem de büyük bir bölümünü tanıdığı hemşehrisi Posoflular hakkında bilgiler aldı.
Kültür merkezi salonunda dernek yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Ensar Öğüt, Kocaeli Büyükşehir belediyesine aday olmak için halktan görüş topladığını ifade ederek, çok sayıda akrabasının da ikamet ettiği Fatih mahallesindeki insanlardan onay almaya geldiğini söyledi.
Dernek başkanı Hamit Akbulut, derneğin kendi olanaklarıyla Kültür merkezi, düğün salonu yaptığını, mahallede tüm vatandaşların hizmetine açtıklarını, Posof kökenli olmakla beraber tüm bölgelerden vatandaşlarla kardeşçe yaşadıklarını ifade etti.
Mahallesi muhtarı İsmail Karan ise, mahallede çok büyük sayıda Posoflunun ikamet ettiğini, muhtar olarak herkesi kucaklamaya çalıştığını söyledi.

ÖNCELİĞİMİZ İŞSİZLİĞİ ÇÖZMEK

CHP milletvekili Ensar Öğüt ise, “Kocaeli’de yoğun istek üzerine bir yola çıkmak istiyorum. Kocaeli’nin kaynaklarıyla, Kocaeli bir dünya kenti haline getirilebilir. Çünkü, Kocaeli sanayi ile teknolojinin, coğrafi konum ile denizin mükemmel buluşmasının olduğu ender yerlerden biri. Yeter ki, kaynaklar doğru kullanılsın. Halkımız desteklerse, il, ilçe örgütlerimiz, milletvekillerimiz onay verirse, Genel başkanımız da takdir ederse aday olmayı düşünüyorum. Aday olup seçimi kazanırsak, Kocaeli insanların yüzünün güldüğü bir kent yapacağız. Önceliklerimizden biri de işsizliği özel projelerle ortadan kaldırmak olacak” dedi.
KAYNAK VAR AMA HEBA EDİLDİ

Öğüt, Büyükşehir belediyenin  bugüne kadar yaklaşık 26 milyar dolar kaynak kullandığını, ama maddi değer oluşturacak, yani satıldığında para edecek 10 milyon liralık tek bir projelerinin olmadığını, Kocaeli’nin kendi dönemlerinde  yapılan doğalgaz, baraj gibi  projelerle idare ettiğini söyledi.
Hükümetinde taşaron sistemi, KDV ve ÖTV vergileri ile zengin fakir ayrımı yaptığını örnekleriyle anlatan Öğüt, “Bize Müslümanlık dersi veriyorlar ama çok büyük kul hakkı yiyorlar”dedi.
Öğüt, Kocaeli’de aday olması durumunda Büyükşehir belediye başkanlığını kazanacağını  yönündeki düşüncesini de  yineledi.  

BANA SAHİP ÇIKACAĞINIZA İNANIYORUM

Kocaeli’de eşit, dengeli bir kalkınma modeli uygulayacaklarını, ortak kent kültürü yaratacaklarını, ortak kent kültürünün yanı sıra tüm kültürlerin yanayana ve birbirine güzellik katacak şekilde dayanışma içinde olacakları bir ortamı oluşturacaklarını dile getiren öğüt, hemşehrilerinden, hiçbir ayrıcalık beklemeden destek olmalarını istedi. Öğüt, “başka partilere oy vermiş olsa bile Posofluların bana sahip çıkacağına inanıyorum dedi.



KENDİ AİLESENDEN DESTEK ALAMAYAN BAŞARILI OLAMAZ
Kendi ailesinden oy alamayan, kendi çevresini ikna edemeyen birinin başarılı olmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Öğüt, !bende ailemden onay almaya, destek istemeye geldim.  Sahip çıkacaksanız yola çıkalım dedi.”dedi.
Samimi bir havada geçen görüşmenin ardından, yeniden ziyarete geleceğinin sözünü verdi.
(Nefes Haber Ajansı)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑