GÜNCEL

Yüzyılın yüz karası!

ABD başta olmak üzere Siyonist uşakları, Filistin meselesine çözüm adı altında bölgeyi yeni bir ateşe atmak istiyor. Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, “Yüzyılın Anlaşması”nı ‘yüzyılın yüz karası’ şeklinde nitelendirerek, Filistinlil

28 Haziran 2019 Saat: 09:41
Yüzyılın yüz karası!
Yüzyılın yüz karası!

ABD ve İsrail, Arap ülkelerini de yanlarına alarak, yıllardır baskıyla, silahla, savaşla yapamadıklarını bu kez parayla satın alarak Filistin davasını bitirmek istiyor. Yüzyılın Anlaşması’nın ilk adımı olan Bahreyn Çalıştayıyla Filistin'deki Müslümanları haklarından vazgeçirerek Kudüs'ün Yahudileştirilmesi amaçlanıyor. Çalıştayda ABD Başkanı Trump’ın damadı Jareed Kushner  Filistinlilere 50 milyar dolar teklif etti. Karşılığında ise Filistin’in tamamının Siyonistlere peşkeş çekilmesi hedefleniyor. 

Adı anlaşma içeriği yok etme

Türkiye- Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, ABD’nin Filistin meselesine çözüm bulmak iddiasıyla hazırladığı “Yüzyılın Anlaşması” adı altındaki işgal planı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Filistin’in adı ‘anlaşma’ olan ama içeriği ‘yok edilme’ olan bir oldubittiyle karşı karşıya olduğunu belirten Turan, “Özellikle Trump’ın başkan olmasından sonra kabaran Evanjelist duygular Ortadoğu’da Müslüman unsur bırakmamak için harekete geçti” dedi.

Büyük işgalin altın vuruşu

Bu sinsi planın her yıl biraz daha Filistin’i yok etmek için işlediğini söyleyen Turan, “Osmanlı’nın parçalanmasının ardından bölgede sınırları cetvelle çizen Siyonist akıl, ABD onun şımarık çocuğu İsrail ile birlikte bölgede sihirli kelimeler olan ‘barış’ ve ‘huzur’ adı altında yeni bir büyük işgalin adeta altın vuruşun peşindeler” şeklinde konuştu.

Filistin’i buharlaştırma projesi

İsrail devleti kurulduğunda Yahudilerin bölgede sahibi oldukları toprakların oranının yüzde 5’i geçmediğini hatırlatan Turan, “İsrail şu anda Filistinlilerin topraklarının yüzde 85’ini işgal etmiş durumdalar. 1948’den bu yana mülteci konumunda olan Filistinli sayısı 6 milyonu aşmıştır” ifadelerine yer verdi. 

Yüzyılın Planı’yla ABD ve İsrail’in Filistin’i buharlaştırma projesi yavaş yavaş devreye soktuğunu aktaran Turan, “Filistin’in ve diğer aktörlerin katılmadığı toplantılarda ABD, İsrail yalnız kalmamak adına ekonomik ve siyasi baskılarla tahakküm altına aldığı bazı körfez ülkeleri ile bölgede etkinliği olan Rusya’yı da çağırıp Filistinlilerin idama mahkûm edildiği bir anlaşmayı açıklamaya hazırlanıyorlar” açıklamalarında bulundu.

Fatura körfez ülkelerine kesildi

Anlaşma maddelerinin bilerek sızdırıldığını ve İslam dünyasının tepkisinin ölçülmek istendiğini kaydeden Turan, Filistinlilere verilmesi öngörülen yeni devletçiğin finansmanının da neredeyse tamamen Körfez ülkelerine yıkıldığını söyledi. Bu anlaşmanın Filistin’i yok etme gayesi ile hazırlandığının altını çizen Turan, “ABD destekli söz konusu ittifakın Türkiye’nin bölge politikalarından da duydukları rahatsızlığı açıkça ifade etmektedir” şeklinde konuştu.

Bu plana en büyük engel Türkiye

“Bu planın hayata geçirilmesindeki en büyük engelin Türkiye’nin Filistin konusundaki açık ve tavizsiz tavrıdır” diyen Turan, Türkiye’nin YPG ve PKK ile başta Suriye olmak üzere Irak’a kadar her konuda sıkıştırılmak istendiğine vurgu yaptı.  Bu planın hayata geçmesi için Filistin yönetimi  ile Gazze hattındaki yerel liderlerin onayının  şart olduğunu kaydetti.

Bu planın karşısında olacağız

ABD dünya üzerinde istediğini yaptırmak için her türlü oyunu, her türlü enstrümanı kullandığını dile getiren Turan, “Filistin’in, Kudüs’ün yiğit direnişçileri orada, bizde uluslararası hukuk çerçevesinde her platformda bu planın karşısında olacağız” mesajını verdi.  

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑