SİYASET

Zorla getirilecek

Figen Yüksekdağ hakkında mahkemeye zorla getirilme kararı

5 Ekim 2016 Saat: 16:24
Zorla getirilecek
Zorla getirilecek

"Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz" sözleri nedeniyle yargılanan Yüksekdağ'ın mahkemeye zorla getirilmesi, SEGBİS aracılığıyla ifadesinin alınması kararlaştırıldı. Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, "Terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın mahkemeye zorla getirilmesi, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesinin alınması kararlaştırıldı.

"SIRTIMIZI PYD'YE YASLIYORUZ" AÇIKLAMASI NEDENİYLE YARGILANIYOR

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Yüksekdağ hakkında, "Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz." açıklamaları nedeniyle "Terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi talebiyle hazırladığı iddianamenin kabulünün ardından ilk duruşma Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

AVUKATLARI KATILDI

Duruşmaya sanık Yüksekdağ katılmazken, avukatları Sevda Çelik Özbingöl ile Bekir Benek duruşmada hazır bulundu. Avukat Özbingöl, milletvekili Yüksekdağ'ın mahkemeye zorla getirilemeyeceğini ileri sürerek, ayrıntılı beyanda bulunacaklarını belirtti. Terör içerikli kritik duruşmaya katılmayan Yüksekdağ'ın "Zorla getirilmesine ve SEGBİS aracılığıyla ifadesinin alınmasına" karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑