GÜNCEL

'Zorla ölüme gönderdiniz' iddiası

Dün Karadeniz'de yaşanan fırtınada gemi kurtarmaya giderken kayalara çarparak alabora olan kurtarma botunda kaybolanları cesetleri kıyıya vuruyor. Yakınları ise 'Onları ölüme gönderdiniz' diye isyan etti

5 Aralık 2012 Saat: 12:07
'Zorla ölüme gönderdiniz' iddiası
'Zorla ölüme gönderdiniz' iddiası

Şile açıklarında Solna Denizcilik Şirketi'ne ait "Volgo-Balt 199" adlı St. Kitts Nevis bandıralı 2 bin 516 grostonluk 110 metre boyundaki geminin batması ve yardıma giden kıyı emniyetine ait kurtarma botunun alabora olmasının artından kayıp olan 11 kişiyi arama çalışmalarına gece saatlerinde ara verilmişti.

Bu aranın ardından, çalışmalar sabah 06.30'da tekrar başladı. Kayalıklar arasında 3 kişinin cesedi bulundu. Cesetlerin kıyı emniyeti çalışanları Turgay Sarıboğa ile Cemil Özmen'e ait olduğu öğrenildi. 
Ekipler daha sonra, kurtarma botunun parçalandığı kayalıklarda bir kişinin cesedinin varlığını belirledi . Uzun çalışmalar sonucu sıkıştığı yerden çıkarılan cesedin, bot kaptanı Cemil Özmen'e ait olduğu belirlendi. Botun kayıp üçüncü personelini arama çalışmaları ise devam ediyor
KAPTANIN CESEDİ DE BULUNDU 
Cemil Özmen, dünkü kazanın ardından kayalara tutunarak kıyıya çıkmaya çalışmış ancak bunu başaramayıp hayatını kaybetmişti. Özmen'in son anları şöyle görüntülenmişti: 
 BOTUN PARÇALARI DA KIYIYA VURDU
Kayıpların yakınları da kendi imkanlarıyla sahilde arama çalışmaları yaptı. El fenerleri ve basın mensuplarının kameralarının ışıklarıyla kayalıklarda kayıplarını arayan vatandaşlar, saat 05.00 sıralarında bota ait olduğu düşünülen parçalar buldu. Dalgaların sahile getirdiği nesneler arasında can yelekleri, ve teneke parçaları vardı. 
Şile’de Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait kurtarma botunun kayalıklara çarpıp parçalanmasının ardından kaybolan personelden Mehmet Genç’in yakınları, Kıyı Emniyeti yetkililerine tepki gösterdi.
Gece aramalara ara verilmesinden sonra Şile'deki Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait tahlisiye istasyonuna giden Mehmet Genç'in kız kardeşi ve diğer yakınları, buradaki yetkililerle tartıştı. Genç’in yakınları hava şartlarının kötü olmasına rağmen botun zorla göreve gönderildiğini iddia etti. Genç'in bir yakını tepki gösterdiği yetkililere, "İnsanları ölüme gönderdiniz" diye bağırdı. 
'KRİZ MASASI OLUŞTURULMADI'
Mehmet Genç'in yakınları kriz masasının oluşturulmadığını da belirterek kazadan sonra kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu ileri sürdü. Yaşanan tartışma kısa sürede büyüdü. Yetkililer ile Genç'in yakınlarının tartışmaları devam ederken basın mensupları dışarı çıkartıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑