YAŞAM

1 yaşındaki bebek Kürdistan'a doğum günü kutlaması

Hakkari'de, geçen yıl dünyaya gelen ve 'Çözüm sürecine' denk geldiği için 'Kürdistan' ismi verilen İsmail- Şükrüye Akboğa çiftinin 1 yaşındaki bebekleri için doğum günü kutlaması yaptı.

16 Temmuz 2014 Saat: 16:01
1 yaşındaki bebek Kürdistan'a doğum günü kutlaması
1 yaşındaki bebek Kürdistan'a doğum günü kutlaması

 Geçen yıl Temmuz ayında dünyaya gelen ve Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesi'nin 'Kürdistan' isminin kullanılabileceğine karar vermesi üzerine ailesi tarafından 'Kürdistan' adı verilen İsmail ve Şükriye Akboğa çiftinin en küçük kız bebekleri 1 yaşına girdi. Baba Akboğa, kızı Kürdistan için üzerinde Kürtçe 'Rojbunate Piroz be Kürdistan' (Doğum günün kutlu olsun Kürdistan) yazılı yaş pasta hazırladı. Biçer Mahallesi'nde oturan 8 nüfuslu Akboğa ailesinin çocukları, kız kardeşleri Kürdistan'ın doğum gününü hep beraber kutlarken, doğum günü pastasını önce ona yedirdiler, sonra da kendileri yedi. 

Baba Akdoğan, 'Kürdistan' adını 'Barış sürecine' destek olmak için bebeklerine verdiklerini anlatırken şöyle dedi: 

"Kızımız Kürdistan bugün 1 yaşına girdi. Bir yıldır bölgede ateşkes süreci var. Yani gençler bu süreç içerisinde ölmedi. Bu sevindirici bir şeydir. Bu bir yıllık süre zarfında bir çok şey değişti. Temennimiz odur ki, Kürdistan büyüdükçe büyük Kürdistan da büyüyecektir. Biz şu an kızımızın doğum gününü kutlamanın sevincini yaşıyoruz." 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑