YAŞAM

13 kez beyin kanaması geçirdi, Guinness'e girmek istiyor

Aydın'ın Söke İlçesi'nde oturan 34 yaşındaki Ferkan Taş, 14 yılda 13 kez beyin kanaması geçirdi

14 Ocak 2013 Saat: 12:33
13 kez beyin kanaması geçirdi, Guinness'e girmek istiyor
13 kez beyin kanaması geçirdi, Guinness'e girmek istiyor
Taş Ailesi’nin 4 çocuğundan biri olan Ferkan Taş, 8 Ocak 1999 tarihinde, ailesine ait zeytinlikte zeytin toplarken fenalaşıp baygınlık geçirdi. Eve gitmeyince kendisini aramaya çıkan yakınları tarafından 6 saat sonra baygın bulunan Ferkan Taş, önce Söke Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenince de Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’ne, oradan da İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 
Birçok test yapılan Ferkan Taş’a, nadir görülen ’Thalamik Avm (Arterio-Venöz-Malformasyon)’ teşhisi konuldu. Beyninde istenmeyen bir damarla dünyaya gelen ve yıllar sonra beyin kanamasıyla ortaya çıkan rahatsızlığı nedeniyle şaşkına dönen Ferkan Taş, ilerleyen yıllarda birçok kez beyin kanaması geçirdi.
ÖLÜMÜ BEKLEMİŞ
Yaşadıklarını anlatan Ferkan Taş, 14 yılda 13 kez beyin kanaması geçirdiğini dile getirdi. Zaman içinde hastalıkla ilgili bilinçlendiğini ve bununla yaşamaya alıştığını kaydeden Ferkan Taş, "Bir keresinde evde duş alırken beyin kanaması geçirdiğimi anladım. Daha önce belirtilerini bildiğim için hemen fark ettim. Kurulanıp banyodan çıktım.
O dönem çalıştığım hastanedeki arkadaşlarımı arayıp ambulans göndermelerini istedim. Beyin kanaması geçiren bir kişinin uyumaması gerekiyor, uyuduktan sonra bir daha uyanmama gibi bir risk var. Dayanmaya çalıştım ancak, ölümü beklemeye başladım. Duamı ettim sonrasında da kendimi kaybetmişim. Gözümü açtığımda hastanedeydim.
Hastalığımın ilk ortaya çıkmasının ardından en az 13 kez beyin kanaması geçirdim. Farklı zamanlarda 10 farklı hastanede toplam 297 gün tedavi gördüm" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑