GÜNCEL

14 yaşında IŞİD'e katılan çocuk: Pişmanım

Ankara’dan Suriye’ye giderek IŞİD örgütüne katılan 14 yaşındaki T.Ö.Y., çatışmada yaralanınca Şanlıurfa’ya getirilmişti.

26 Haziran 2014 Saat: 18:01
14 yaşında IŞİD'e katılan çocuk: Pişmanım
14 yaşında IŞİD'e katılan çocuk: Pişmanım

Çocuk “Pişmanım” derken, babası ise aileleri uyardı: "Çocuklarınıza sahip çıkın."

14 yaşında IŞİD'e katılan çocuk: Pişmanım

Ankara'nın Altındağ ilçesinde oturan 14 yaşındaki T.Ö.Y., geçen mayıs ayında işe gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. İddiaya göre; T.Ö.Y., sosyal medya hesaplarından iletişim kurduğu biri Azeri dört kişiyle birlikte önce Gaziantep’e ardından da Kilis'e geçti. Sınırı geçen 14 yaşındaki çocuk, Suriye'nin Rakka kentine giderek Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarına katıldı.

Bu sırada çocuğuna ulaşamayan emekli Y.Y. ise polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis ve ailesinin aradığı çocuk, üç gün sonra telefonla babasını arayarak, "Suriye'deyim ve geri dönmeyeceğim. Beni merak etmeyin" dedi.

TÜRKİYE’YE TEDAVİYE GETİRİLDİ
23 Haziran’da Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde devriye görevi yapan askerler, sınır hattına getirilen yaralı bir kişiyi fark etti. İsmini Mehmet El Ahmed olduğu söylenen baygın haldeki çocuk, önce Akçakale Devlet Hastanesi'ne ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Patlama ile şarapnel parçalarının sağ bacağından yaraladığı çocuğa Şanlıurfa'da doktorlar müdahale etti. T.Ö.Y. olduğu belirlenen yaralı çocuk, babasını arayarak Şanlıurfa'da olduğunu söyledi.

‘PİŞMANIM’

İnternette yapılan propaganda sayesinde IŞİD’e katıldığını belirten çocuk, şöyle konuştu: "Rakka’da 1.5 ay boyunca İslami dersler aldık. Bir gün yine benim bahçede bulunduğum sırada bir anda çatışma çıktı ve patlama olunca ben de bacağımdan yaralandım. Bayılmıştım ve bir arabayla beni sınırda bıraktılar. Sonra askerler hastaneye getirdi, tedavi ettirdi. Suriye'ye birlikte gittiğimiz kişiler birkaç gün kaldıktan sonra pişman olup döndüler. Ben dönmemiştim ama şimdi geri dönmediğim için çok pişmanım."

BABADAN AİLELERE UYARI
Oğluna kavuşmanın sevincini yaşayan beş erkek çocuk babası Y.Y., oğlunu Ankara'ya götüreceğini söyledi. Aileleri uyaran baba, "Sınırlarımız kontrol altına alınsın, artık anne ve babalar gözyaşı dökmesin. Bizim yaşadığımız bu olay tüm anne ve babalara ders olsun. Aileler çocuklarına sahip çıksın. Biz laik ve inançlı insanlarız. Asla IŞİD kurallarını savunmadık ve o düşünceyle uzaktan yakından alakamız yok” diye konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑