YAŞAM

20 yıllık vefaya özel ödül

DHKP-C terör örgütü tarafından silahlı saldırıya uğradıktan sonra felç olan ve geçen yıl hayatını kaybeden Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Nural Uçurum’un eşi emekli hakim Leyla Uçurum, ‘Özveri Ödülü’ne layık görüldü.

13 Nisan 2013 Saat: 21:39
20 yıllık vefaya özel ödül
20 yıllık vefaya özel ödül
Felçli eşine 20 yıl bakan hakim, Hukukçu Adamlar Birliği (HUKAB) tarafından verilen ödülün kendisini mutlu ettiğini ancak eşine hizmet ederken bir karşılık beklemediğini dile getirdi. DHKP-C’nin 1992 yılında gerçekleştirdiği saldırının ardından hayatlarının altüst olduğunu belirten Leyla Uçurum, büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. Eşini yeniden hayata bağlayabilmek için hazırladıkları bağ evini tanıtan emekli hâkim, duanın gücü ile ayakta kaldıklarını ifade etti.

1990 yılında Bursa cumhuriyet başsavcısı olarak atanan Nural Uçurum, 1992’de Bursa’da DHKP-C terör örgütünün saldırısına uğradı ve felç oldu. Hayatının geri kalanını tekerlekli sandalyede geçirmek zorunda kalan Başsavcı, Bursa Adliyesi’nde icra hâkimi olan eşi Leyla Uçurum’un desteği ile hayata tutundu. Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Kayapa Mahallesi’nde kendisi için yapılan bahçede hayatını sürdüren Uçurum, birçok ameliyat geçirdi. Ancak geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yumdu. Emekli hâkim olan eşi Leyla Uçurum ise Hukukçu Adamlar Birliği’nin (HUKAB) dikkatini çekti. Birlik, eşine 20 yıl hizmet eden Leyla Uçurum’a 26 Nisan’da Ankara’da ‘Özveri ödülü’nü verecek. Saldırının ardından yaşadıklarını Zaman’a anlatan Hâkime Hanım, duanın gücüyle ayakta kaldıklarının altını çizdi. Çocuklarıyla birlikte eşine sevgiyle yaklaştıklarını vurgularken, “Zorlu ekonomik koşullarda, icra dosyalarının her gün çok fazla arttığı bir dönemde bu görevi yürütmek benim için kolay olmuyordu. İnançlı bir insanım. Ona yanımızda tekerlekli sandalyede birisi varmış gibi hiç davranmadık.” dedi.

Eşinin felçli olmasına rağmen hayata dört elle sarıldığını aktaran Uçurum, ‘Özveri ödülü’ konusunda ise şunları söyledi: “Ona yardımcı olduğum için bir özveri ödülüne layık görülmem çok gurur verici. Ancak ben bunları hiçbir zaman bana bir ödül verilsin diye yapmadım. Onun tekrar yaşama sevincine kavuşması benim için en güzel ödül oldu. Bunu sağlamak için de doğayı kullandı. Bahçemiz hem Nural hem de benim için bir sığınak oldu. Nural ile beraber, yürüyememenin verdiği sıkıntıları bir tarafa bırakarak bu bahçede çok güzel günler yaşadık. Ben burada olduğum zaman onunla berabermiş gibi hissediyorum kendimi. Çok mutlu oluyorum. Bu ödülü verenlere de çok teşekkür ediyorum.”

Eşinin felç kalmasına neden olan terör örgütü DHKP-C hakkında konuşmak istemeyen Leyla Uçurum, eşine saldıran tetikçilerin daha sonra öldüğü haberini aldığını sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑