YAŞAM

25 yaşındaki genç kız 'erkek' oldu

Yaklaşık 3 buçuk yıldır cinsiyet değişikliği için tedavi gören F.Y., Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla erkek oldu.

7 Haziran 2013 Saat: 11:05
25 yaşındaki genç kız 'erkek' oldu
25 yaşındaki genç kız 'erkek' oldu
Ameliyat masrafları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanan F. Y.’nin sıradaki hayali, sevdiği kızla evlenmek.

Nil Erkoçlar’ın cinsiyet değiştirerek ‘Rüzgâr’ adını almasının ardından ikinci bir vaka da Edirne Trakya Üniversitesi’nde yaşandı. 25 yaşındaki F. Y., 5 saat süren son operasyonun ardından cinsiyet değiştirerek erkek oldu. Doğduğu günden bu yana kendisini erkek olarak hissettiğini söyleyen F. Y., Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hüsamettin Top ve ekibinin geçen hafta gerçekleştirdiği ameliyatla erkekliğe adım attı.
3.5 YIL TEDAVİ SÜRECİNDEN GEÇTİ
Ameliyat sonrası Trakya Üniversitesi’nde tedavisi süren F. Y., “Bu rahatsızlık herkesin başına gelebilir. Ben küçüklüğümden beri böyleyim. Ailem de böyle diyor. 3 buçuk yıldır İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördüm. Tedavi sonucunda raporumu aldım mahkemeye başvurdum. Bir yıl süren mahkeme sonucunda mahkeme ameliyat olamama izin verdi. Çok mutluyum. Artık kimlik için mahkemeye başvurup kimliği elime alacağım. Yeni bir hayat beni bekliyor” dedi. Kendisini çocukluktan beri erkek olarak hissettiğini söyleyen F. Y., "İlk olarak göğüslerim doktorum tarafından alındı. Başarılı bir ameliyat sonrası, kadınlık üreme organımı İstanbul'da bir hastanede aldırdım. Şimdi de erkeklik organım takıldı. Mutluyum. Bundan sonra güzel bir kızla evlenip, yaşamıma devam edeceğim. Güzel bir hayat beni bekliyor. Ailem hep arkamda durdu, onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Şimdi tek beklentim mahkemenin vereceği karar ile mavi kimliğime kavuşmak ve sevdiğim kızla evlenmek" diye konşutu.
AMELİYAT 5 SAAT SÜRDÜ
Ameliyatı gerçekleştiren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hüsamettin Top, operasyonun 5 saat sürdüğünü belirterek, “Bu tür hastalar genetal organ ameliyat safhasına gelmeden önce, psikolojik ve hormonal tedavi görüyor, mahkemeden 'cinsiyet değiştirmesi uygundur' kararı alıyor. Bize hasta tüm bu safhalardan sonra geldi. Uyluğundan aldığımız deriyi şekillendirerek cinsel organ yaptık. Şu anda sorunsuz bir şekilde hastayı takip ediyoruz. Daha sonra ufak bir takım tıbbi müdahale yapılacak. Yüzde 100 başarı sağladık. Bundan sonra yaşamına erkek olarak devam edecek" dedi.
Bu arada F. Y.’nin ameliyat masraflarının babası üzerinden SGK'dan karşılandığı belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑