YAŞAM

4 bin sokak hayvanı rehabilite edildi

2010 yılının Mart ayından bu yana yaklaşık 4 bin sokak hayvanına kısırlaştırma, küpeleme, aşılama işlemi yapıldı.

8 Ağustos 2012 Saat: 17:33
4 bin sokak hayvanı rehabilite edildi
4 bin sokak hayvanı rehabilite edildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, 2010 yılının Mart ayından bu yana yaklaşık 4 bin sokak hayvanına kısırlaştırma, küpeleme, aşılama işlemi yaptı.

        İlçe belediye ekiplerince toplanıp getirilen sokak hayvanları, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve kayıt işlemlerine tabi tutuluyor. Sahipsiz sokak hayvanları, iyileşme süreçlerini tamamlayana kadar geçici bakımevinde kalıyor. Bu sürenin sonunda hayvanlar ilçe belediye ekiplerine kendi doğal yaşama bölgelerine bırakılmak üzere teslim ediliyor. 

        Bakımevi tarafından sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi de yapılıyor. Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’ne başvuranlar; kimlik fotokopilerini bakımevinden alacakları forma ekleyerek sokak hayvanı alabiliyor. 

        Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin 20 Mart 2010 tarihinde hizmete açıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Nagihan Yaman, şu bilgileri verdi: “Bakımevimizde, 4 bin sokak hayvanının; kısırlaştırma, aşılama, küpeleme, kayıt altına alma ve post operatif bakımlarının yapılması işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca yaklaşık 300 adet trafik kazasına maruz kalmış sokak hayvanına müdahale ettik. Bu zamana kadar yaklaşık 200 sokak hayvanını sıcak yuvalarına kavuşturduk. Müdürlük olarak bilgilendirme amaçlı çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Hayvan sevgisini anlatan çeşitli broşürler dağıtıyoruz. İlköğretim okullarımızda seminerler veriyoruz. Gerek sivil toplum örgütlerini, gerek okullarımızı, gerekse kurum kuruluşlarımızı bakımevimizde ağırlıyoruz. Hafta içi mesai saatleri içinde bakımevimizi gezmek görmek isteyen tüm ziyaretçilerimizi güler yüzlü personelimizle karşılıyoruz.” 
        
            Nagihan Yaman, “Yaz aylarının en sıcak geçtiği şu günlerde sokaklarımızdaki canları unutmamalıyız. Her mahallede bir kişi bir kap suyu sokağa bırakmalı. O sudan faydalanacak olan kuşlar, köpekler, kedileri ve diğer canlıları düşünmeliyiz. Lütfen herkes kapısının önünde bir kap su bulundursun.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑