YAŞAM

8 bin liralık madeni parayı yolda attılar

Konya'da kullandığı para nakil aracından 2 milyon lira çaldığı iddia edilen şoför ile arkadaşının, beş çuvaldaki 8 bin liralık madeni parayı "ağırlık yapmasın" diye yolda attıkları öğrenildi.

8 Nisan 2013 Saat: 13:21
8 bin liralık madeni parayı yolda attılar
8 bin liralık madeni parayı yolda attılar
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan Hasan C. (30) ile Mehmet D. (27) adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bankalara ait 2 milyon liranın çalınmasıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Poliste yağma ve yaralama gibi 16 ayrı suçtan kaydı bulunduğu iddia edilen Mehmet D'nin, olaydan bir hafta önce de 7 milyon liranın bankalara naklini gerçekleştirdiği belirtildi.

-8 bin lirayı "ağırlık yapmasın" diye atmışlar-

Evindeki eşyalara borcundan dolayı icra gelince olayı gerçekleştirmeye karar verdiğini belirten Mehmet D'nin, çalıntı paralardan beş çuvaldaki 8 bin liralık madeni parayı "ağırlık yapmasın" diye yolda attıklarını söylediği iddia edildi.

Mehmet D'nin, eşi, çocuğu ve Hasan C. ile birlikte Mersin'e giderek, cep telefonlarının sim kartlarını kırdıkları, 8 bin liraya 4 cep telefonu aldıkları öğrenildi.

Ayrıca Mersin'de kiraladıkları eve beyaz eşya ve mobilya alan Mehmet D. ile Hasan C'nin, olaydan 23 saat sonra karşılarında polisi görünce çok şaşırdıklarını, bu kadar kısa sürede yakalanmayı beklemediklerini söyledikleri bildirildi.

Öte yandan Mehmet D'nin, kaçmadan önce eline geçen parayla borçlarını ödediği; zanlıların, paraları kaçtıkları aracın bagajında sakladıkları ifade edildi.

-Olayın geçmişi-

Konya'da Mehmet D'nin, kullandığı para nakil aracından çaldığı 2 milyon lira ile iki gün önce ortadan kaybolduğu iddia edilmişti.

Para nakil aracının terk edildiği Sille Parsana Mahallesi Yelda Sokak civarıyla kentin giriş çıkışlarındaki güvenlik kameralarını inceleyen polis, 75 ayrı evde yaşayan kişilerle görüşmüştü.

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nden (TEDES) Hasan C. ile Mehmet D'nin kaçış güzergahının belirlenmesi üzerine, üç ayrı kiralık araç değiştiren zanlılar Mersin'de yakalanmıştı.

Mersin polisi ile yapılan operasyonda ele geçirilen paradan 65 bin lirasının eksik olduğu bildirilmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑