YAŞAM

Adana'daki kreş dehşetinde yeni gelişme! Öğretmen küçük çocuğu saçlarından sürüklemiş

Yaklaşık 5 ay önce meydana gelen olayda küçük çocuğu dövdüğü öne sürülen öğretmen hakkında 4.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada kreşteki görüntüleri inceleyen ‘Bilirkişi’nin hazırladığı rapor, yaşanan vahşeti de

7 Haziran 2017 Saat: 10:59
Adana'daki kreş dehşetinde yeni gelişme! Öğretmen küçük çocuğu saçlarından sürüklemiş
Adana'daki kreş dehşetinde yeni gelişme! Öğretmen küçük çocuğu saçlarından sürüklemiş

Adana’da 20 yaşındaki Mehtap İ., öğretmenlik yaptığı özel kreşte 2.5 yaşında olan Dilda Ece Subaşı’nı dövdüğü suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında hakkında 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. O dava kapsamında ‘bilirkişi’ olarak atanan heyet, kreşteki güvenlik kamerası görüntülerine ilişkin hazırladığı raporu mahkemeye sundu. Raporda; öğretmenin küçük kızın saçından tutup sürüklediği, bir başka öğretmenin de Dilda Ece’nin elindeki oyuncağı alıp, yüzüne fırlattığı ortaya konuldu.

SIRTINDA TIRNAK VE DARP İZLERİ

Olay, 25 Ocak’ta merkez ilçe Seyhan’da özel bir kreşte meydana geldi. Nazan ve İbrahim Subaşı çifti, kızları Dilda Ece’yi sabah saatlerinde kreşe götürüp, öğretmenleri Mehtap İ.’ye teslim edip, sonrasında işyerlerine gitti. Hesap uzmanı olan baba Subaşı, akşam iş çıkışı kızını alıp, çocuğun üzerini değiştirirken, sırtında tırnak ve darp izlerini fark etti. Küçük kız, ailesi tarafından hastaneye götürüldü.

PSİKOLOG EŞLİĞİNDE İFADE VERDİ

Burada da yapılan muayene sonucu doktorlar, Dilda Ece için; ‘yaşamsal tehlike oluşturmaksızın, basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde yaralandığı’ yönünde darp raporu verdi. Aile, söz konusu raporla birlikte konuyu yargıya taşıyıp, öğretmen Mehtap İ. için Adana Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturma başlatırken, küçük çocuğun da psikolog eşliğinde ifadesi alındı.

4.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Küçük kızın, sırtındaki yaraları öğretmeninin yaptığını söylemesi üzerine ‘şüpheli’ olarak ifadesi alınan Mehtap İ. ise, iddiaları yalanladı ve çocuğu dövmediğini söyledi. Mehtap İ., serbest bırakılırken, olayla ilgili olarak soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianame de Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Öğretmen Mehtap İ. hakkında da ‘kasten yaralama’ suçundan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑