GÜNCEL

"Adaylığım Milli Mutabakat projesi"

Türkiye'nin tarihinde çok önemli bir sınavla karşı karşıya bulunduğunu dile getiren İhsanoğlu, pazar günü ilk defa cumhurbaşkanın halkın oylarıyla seçileceğini anımsattı. CHP ve MHP'nin uzlaşmasıyla aday olduğunu vurgulay

5 Ağustos 2014 Saat: 21:51
"Adaylığım Milli Mutabakat projesi"
"Adaylığım Milli Mutabakat projesi"

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Biz bu şerefli yolculuğa sevgi ve saygı ekmeye çıktık. Birlik ve beraberlik, dirlik ekmeye çıktık. Biz bunları ekiyoruz ki ekmeğimiz büyüsün. Ekmeğimiz büyüdükçe paylaşması daha kolay olur. Daha büyük parçalar bize düşer. Daha mutlu oluruz. Daha refah oluruz. Ve biz bu ekmeğimizi büyüttükçe, muhtaç olan dostlarımızla, komşularımızla paylaşabiliriz. Biz ekmeğimizi kendi aramızda paylaşırız, başkalarıyla paylaşırız ama toprağımızı, vatanımızı asla paylaştırmayız" dedi. 

İhsanoğlu, Bilecik'in Söğüt ilçesinde Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası Çelebi Sultan Mehmet Camisi'nin çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen İhsanoğlu, Osmanlı'nın kurulduğu topraklar olan Söğüt'te bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin tarihinde çok önemli bir sınavla karşı karşıya bulunduğunu dile getiren İhsanoğlu, pazar günü ilk defa cumhurbaşkanın halkın oylarıyla seçileceğini anımsattı. CHP ve MHP'nin uzlaşmasıyla aday olduğunu ve bu süreci anlatan İhsanoğlu, şöyle konuştu: 

"Ben bu milletin evladıyım. Yozgatlı bir ailenin çocuğuyum babam, dedem, dedemin dedesi, kökümüz soyumuz, sopumuz bellidir. Biz de Orta Asya'dan gelmiş bir ailenin evladıyız. Şimdi hal Böyle olunca bu iki parti arasındaki uzlaşma orda durmadı. Bu tarihi bir uzlaşma düşünebiliyor musunuz, MHP ve CHP bir araya geliyorlar, uzlaşıyorlar. Bu çok güzel değil mi? Sağcısı solcusu herkes birleşti. Dediler ki 'İhsanoğlu'na oy vereceğiz.' Bu kötü bir şey mi?" 

MİLLİ MUTABAKAT PROJESİ 
Devletin her kademesinde görev yaptığına değinen İhsanoğlu, "Şimdi dediler ki 'arkadaş yeter, sen burada hizmet edeceksin.' Ben bunu bir askerlik görevi gibi namus şeref görevi gibi gördüm. Bayrak hizmeti gibi gördüm. Onun için buna proje diyorlar ne projesi, Milli Mutabakat Projesi" şeklinde konuştu. 

Vatandaşlara, "Cumhurbaşkanlığına gelecek insanda hangi vasıfları bekliyorsunuz?" diye soran İhsanoğlu, "Her şeyden önce bayrağına saygılı, bayrağını düşürmeyecek, düşüreni kulağından tutup sillesine vuracak. Türkiye'nin içinde huzuru sağlayacak. Kavga etmeyecek sen Alevisin, sen Sünnisin, sen şusun, busun demeyecek. Bütün milleti bir sayacak" değerlendirmesinde bulundu. 

"Çankaya'da sorun yaratan birisini mi yoksa sorun çözen birisini mi istiyorsunuz?" diyen İhsanoğlu, "Devlet reisinden beklenen köprü yapmak, yol yapmak, baraj yapmak değil yol göstermek. Cumhurbaşkanı yol gösterir, yol yapmaz"ifadelerini kullandı. 

Şeyh Edebali'nin Gazi Osman Bey'e öğüdünü anımsatan İhsanoğlu, şunları kaydetti: 

"Hoca talebesine diyor ki, 'Ey bey daima sabırlı sebatlı ve iradene sahip olasın'. Biz öfkeyi beyden görüyoruz. Görmek istemiyoruz artık. Biz beyden sabır ve sebat istiyoruz ve herkesi sevmesini istiyoruz. Ben size bunu vaat ediyorum. Sözle değil, benim ahlakım budur. Biz bu şerefli yolculuğa sevgi ve saygı ekmeye çıktık. Birlik ve beraberlik, dirlik ekmeye çıktık. Biz bunları ekiyoruz ki ekmeğimiz büyüsün. Ekmeğimiz büyüdükçe paylaşması daha kolay olur. Daha büyük parçalar bize düşer. Daha mutlu oluruz. Daha refah oluruz. Ve biz bu ekmeğimizi büyüttükçe muhtaç olan dostlarımızla komşularımızla paylaşabiliriz. Biz ekmeğimizi kendi aramızda paylaşırız başkalarıyla paylaşırız ama toprağımızı, vatanımızı asla paylaştırmayız." (AA)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑