YAŞAM

Ak Parti’nin Sokak İftarı Partililerle Mahallelileri Buluşturdu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Edirne’de düzenlenen sokak iftarı mahallelilerle partilileri buluşturdu.

3 Ağustos 2012 Saat: 23:45
Ak Parti’nin Sokak İftarı Partililerle Mahallelileri Buluşturdu
Ak Parti’nin Sokak İftarı Partililerle Mahallelileri Buluşturdu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Edirne’de düzenlenen sokak iftarı mahallelilerle partilileri buluşturdu.
“Trakya Bir Başka Güzel, İstanbul Komşularıyla Güzel” sloganı yola çıkarılan 3 iftar TIR’ı Çanakkale, Keşan ve Uzunköprü’nün ardından 3. durak olan Edirne’ye geldi.

Fatih Mahallesi Esentepe mevkiinde kurulan iftar sofrası yüzlerce mahalleli ile partilileri bir araya getirdi. Yüzlerce vatandaş ezanın okunmasıyla birlikte etli yemek, pilav, çorba, tatlı ve hurma’nın bulunduğu iftar menüsü ile orucunu açtı.

Programda konuşan AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, amaçlarının aynı mahallede oturan insanları bir sofra etrafından birleştirmek olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, “İstiyoruz ki, birbirimize olan sevgimiz güçlensin. Sevgiler paylaşıldıkça çoğalır. Birbirimize olan sevgimizi paylaşarak çoğaltmak istiyoruz. Komşuluk ilişkilerimizi bu sofra etrafında birleşerek güçlendirmek istiyoruz. Bu sofralara duyarlılık gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ise “İstanbul komşularıyla güzel” diyerek gelenek haline getirdikleri sokak iftarlarını buralara da taşımak istediklerini belirtti. Babuşçu, “Edirne bu akşam 4. iftarımızı gerçekleştiriyoruz. Ramazan farklı ve rahmet iklimi ile aramıza gelen bir ay. O iklim her tarafı kuşatır. Orada paylaşmak, bereket, kardeşlik vardır. Ancak paylaştıkça kardeş olabiliriz. Paylaşma düşüncesiyle sizlerle beraber olmayı tercih ettik. Sizler mahallenizi bize açtınız. Komşululuk anlayışı içinde bizleri misafir ettiniz. Böyle muhteşem bir sofra etrafında Ramazan hepimiz için, ülkemiz için barış ve esenlik adına kalıcı olması için diliyorum.” diye konuştu.

AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve de böyle mübarek günlerle vatandaşlarla aynı sofra etrafından birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

İtfara katılanlardan Neşe Gül Çiftçi, tanıdık, tanımadık herkesle aynı ortamda iftar yapmanın kendisini mutlu ettiğini kaydetti.
Nevin Koç ise, mahalle sakinleri olarak birbiriyle iftar yapmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek iftar sofrasının gelecek yıllarda da devam etmesini istedi.

Bu arada Ramazan boyunca iftar TIR’ları Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli merkez ile 23 ilçede vatandaşları sokak iftar sofrasında buluşturacak. 


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑