EKONOMİ

Akaryakıt fiyatları için kötü haber geldi! Araç sahipleri bu kez üzülecek

Son günlerde düşüş trendine giren petrol fiyatları Çin'de yaşanan koronavirüs gelişmelerinin ardından yeniden yükselişe geçti. Bu durumun akaryakıt fiyatlarına olumsuz yansıması bekleniyor.

30 Kasım 2022 Saat: 10:21
Akaryakıt fiyatları için kötü haber geldi! Araç sahipleri bu kez üzülecek
Akaryakıt fiyatları için kötü haber geldi! Araç sahipleri bu kez üzülecek

Petrol fiyatları, Çin'in corona virüsü kısıtlamalarını hafifletebileceği yönündeki beklentilerin artmasıyla yükselişe geçti.

Petrol fiyatları, dün 11 ay dip seviyesini görmesinin ardından ihracatçı ülkelerin, üretim politikalarında değişiklik yapacağı ve Çin’in corona virüsü kısıtlamalarını hafifletebileceği beklentileriyle tekrar yükselişe geçti.

Çin’de hafta sonu meydana gelen gösterilerin ardından Çin’in corona virüs kısıtlamalarını hafifletebileceğine dair beklenti artarken bu durum petroldeki talep endişelerini dindirdi.

Brent ham petrolünün varil fiyatı yüzde 3 yükselerek 85,65 dolar seviyesinde işlem gördü. Batı Teksas ham petrolü ise yüzde 2,6 yükselişle 79,24 dolar seviyesinden işlem gördü.

Çin'in açıklaması

Çin Ulusal Sağlık Komitesi yayımladığı bildiride, yaşlı vatandaşlar için aşılamanın artırılacağını ve aşılama arasındaki sürenin kısaltılacağını açıkladı. Öte yandan, bir sağlık yetkilisi gösterilerin tedbirlerden değil, tedbirlerin aşırı sert biçimde uygulanmasından kaynaklandığını belirtti.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Çin’in sıfır Covid politikası kapsamında uyguladığı tecrit önlemleri Çin ekonomisinde ciddi bir üretim gerilemesine neden olmuş bu da petrol talebinin düşeceği yönündeki beklentileri artırmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑