YAŞAM

Antalya’da kaçak rehber denetimi

Antalya Rehberler Odası (ARO), son 1 aydır yaptığı denetimlerde 50 kaçak rehber yakaladı. Bazı kaçak rehberlerin ‘Türkler barbardır’ diye ifade kullandıkları belirlenerek haklarında yasal işlem yapıldı.

17 Ağustos 2012 Saat: 18:22
Antalya’da kaçak rehber denetimi
Antalya’da kaçak rehber denetimi

TBMM’de geçen haziran ayında kabul edilerek yürürlüğe giren 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile mesleğin en büyük sorunlarının başında gelen kaçak rehberlere yönelik denetim hakkı tanınan meslek odaları hemen harekete geçti. Antalya’da ARO’nun 1 aydır yaptığı denetimlerde çok sayıda kaçak rehber belirlendi.

ARO’nun açıklamasına göre 1 ay içinde yapılan 6 denetimde, 50 kaçak rehber tespiti yapıldı. ARO Başkanı Hasan Uysal, bu rehberlerden yüzde 60’ının çalışma ve oturma izinleri olmayan, düşük ücretlere Ukrayna, Moldova, Belarus gibi ülkelerden getirildiklerini söyledi. Kaçak rehberlerin, özellikle de yabancı uyrukluların hem ülke imajına hem de turizme çok büyük zarar verdiğini vurgulayan Uysal, “Demre’de Aziz Nicholaus Kilisesi’ni anlatırken, ’Burası Hristiyanların merkeziydi, Müslümanlar gelip onları katletti’ ve Kaleiçi’ni gezdirirken, ‘Türkler barbardır. İçeceğinize ilaç atıp uyutur, sonra da soyarlar’ dediklerini tespit ettik. Bu kişileri çalıştıran acentelere ceza uygulandı” dedi.

Kaçak rehber çalıştıran acenteleri ve kaçak çalışan rehberi tutanakla tespit ettikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile savcılığa bildiklerini belirten Hasan Uysal, “Hem çalıştıran acente hem de kaçak rehbere para cezası uygulanıyor. Denetimlerimizde tek bir acentenin çalıştırdığı 8 kaçak rehber tespiti yaptık.” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑