YAŞAM

Antalya'da Nem Oranı Yüzde 80'lerde

Antalyada nem oranının artışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

28 Temmuz 2012 Saat: 14:50
Antalya'da Nem Oranı Yüzde 80'lerde
Antalya'da Nem Oranı Yüzde 80'lerde

Meteorolojiden alınan bilgilere göre hava sıcaklığının 34 derece ölçüldüğü Antalya’da, sabah saatlerindeki nem oranı ise yüzde 78’lere ulaştı. Sıcak ve nemden etkilenen insanlar evlerinden çıkmamayı tercih etti. Ekmek parası derdinde olanlar ise yine zorlu şartlar altında çalışmak zorunda kaldı. Sıcak hava ve neme aldırış etmeyen kadınlı, erkekli belediye işçileri şehir içi yollarda refüj düzenlemesi yaptı. Az sayıda yerli ve yabancı turist ise Konyaaltı sahilinde denize girerek serinlemeye çalıştı.

Sıcak ve nemden dolayı sürekli başını ıslattığını belirten Zafer Kınay, "Yapabileceğimiz pek fazla bir şey yok ama yine de kendi çapımızda serinlemeye çalışıyoruz. Hareket edemiyoruz, çalışamıyoruz. Zaten gözümüzü açamıyoruz. Elbiselerimiz devamlı ıslak duruyor. Havadaki nemi görüyorsunuz, bunun içerisinde yaşamak bayağı zor." dedi.

Sıcaklardan dolayı bunaldığını Anlatan Mestan Güzel isimli vatandaş da "Kepez'in başındayız. Gördüğümüz gibi çok büyük bir nem kütlesi var. Muayene istasyonundan dönerken serinleyelim diye oturduk ama sıcak. Elbiseler hep yapışıyor, terliyoruz. Çalışma şartlarımız zor. Sıcağın altında nemin içindeyiz. Sanayide esnaflık yapıyoruz, aracın motorunun sıcaklığı havanın sıcaklığı gerçekten bizi bezdiriyor. Allah'ın verdiğine bir şey yapamayız. Ne yapalım zor şartlarda çalışacağız." diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑