GÜNCEL

AP'den skandal karar! İlk tepki Ömer Çelik'ten geldi

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye ile müzakerelerin askıya alınması ile ilgili rapor kabul edildi. Bu rapora ilk sert tepkide AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bulundu.

14 Mart 2019 Saat: 09:56
APden skandal karar! İlk tepki Ömer Çelikten geldi
AP'den skandal karar! İlk tepki Ömer Çelik'ten geldi

AP, Türkiye ile AB arasındaki üyelik müzakerelerinin askıya alınması çağrısında bulunan raporu kabul etti. Raporun, 370'e karşılık 109 oyla kabul edildiği belirtildi.

Raporun içeriğinde ne var?

Bu rapor, Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan ve üye adayı ülkeler ile müzakereleri yürüten Avrupa Komisyonu'na Türkiye'nin katılım sürecinin askıya alınması çağrısında bulunuyor. Yapılan bu çağrının gerekçesi olarak da, Türkiye'deki insan hakları ihlalleri ve hukukun üstünlüğündeki gerileme örnek olarak gösteriliyor. Diğer bir yandan rapora son anda kadına şiddet maddesi de eklendiği belirtilenler arasında. Kati Piri, oylama sürecinin öncesinde, Türkiye ile müzakere sürecinin tamamen durdurulmasının değil, askıya alınmasının önerildiğinin altını çizmişti.  Raporun onaylanarak, Avrupa Parlamentosu ilk kez üyelik sürecinde bulunan aday bir ülkeyle, müzakerelerin askıya alınması çağrısı yapılmış oldu. 

Ak Parti'den ilk tepki geldi: İtibarsız bir karar

AP'nin raporuna dair sert açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in sözleri şu şekilde:

Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karardır. Bu itibarsız karar, AP'nin artık aşırı sağın ideolojik çerçevesine girdiğinin ilan edilmesidir. AP artık demokratik gelişmeye açık ve destekleyici kararlar almaktan çok uzaklaştı. Aşırı sağın dar penceresinden bakıyorlar dünyaya.

Demokrasimize notu tarihimiz ve ödenen bedeller vermiştir. Irkçılara teslim olmuş AP'nin verdiği notun bizim için hiçbir hükmü yoktur. Salonlarında PKK sergileri açılan AP hangi yüzle demokrasimizi mahkum etmeye çalışıyor. FETÖ'nün darbe girişimi esnasında Meclisimiz bombalandı. AP parlamentomuza dayanışma için dahi ziyarette bulunmadı. Ama darbeci liderlerle çalışmakta hiçbir sakınca görmüyorlar. AB'nin sorumlu komiserinin ırkçılığı, Türkiye raporunu hazırlayan şahsın demokrasiden çok terörü destekleyenler ile yakın olması herkes tarafından biliniyor. Halkımız darbe girişimine karşı demokrasiyi korumak için çok fazla bedel ödedi. AP'nin verdiği kararın zerre kadar itibarı yoktur. Biz demokrasi için bedel ödeyen bir milletiz. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑