TEKNOLOJİ

Apple ve Facebook'tan kadınlara yönelik tartışmalı uygulama

Apple ve Facebook, kadın çalışanlarının yumurtalarını dondurma ücretini karşılamaya başlayacağını duyurdu.

15 Ekim 2014 Saat: 17:59
Apple ve Facebook'tan kadınlara yönelik tartışmalı uygulama
Apple ve Facebook'tan kadınlara yönelik tartışmalı uygulama

Teknolojide iki dünya devi Apple ve Facebook sıra dışı bir uygulama başlattı. Küresel uygulama pazarının yüzde 65'ine sahip olan dev teknoloji şirketi Apple ve sosyal medya devi Facebook, kadın çalışanlarının yumurtalarını dondurma ücretini karşılamaya başlayacağını duyurdu. 

NBC'ye konuşan avukat Brigitte Adams kadın çalışanların için kariyer ve çocuk konusunda seçim yapmalarının zor bir süreç olduğunu ve büyük şirketlerin bu konularda kadınlara teklif getirebildiğini söyledi. 

KADINLAR ARASINDA TARTIŞMA YARATTI

Uygulama, ABD 'de 10 bin dolara mal oluyor ve düzenli olarak her ay 500 dolar ödemek gerekiyor. Bu uygulamayla şirketler çalışanlarından maksimum verim almayı hedefliyor. İki firma da 20 bin doların altındaki bütün uygulamaları karşılayacağını duyurdu. Facebook kadın çalışanlarına bu imkanı hemen sunarken Apple yılbaşından itibaren uygulamayı başlatmayı planlıyor. 

Çalışanlara bir tercih olarak sunulan bu uygulamanın etik, dini ve örgütsel yaşamda ne gibi sonuçlar doğurabileceği, çocuk sahibi olmanın kişisel bir hak olduğu düşünülürse bu gibi kararların çalışma hayatını nasıl etkileyeceği sosyal medya da dahil olmak üzere bir çok platformda kadınlar arasında tartışılıyor. (DHA)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑