TEKNOLOJİ

Apple'a Çin piyasasında yeni rakip

Dünyanın en büyük ikinci PC üreticisi olan Lenovo, yeni bir akıllı telefon ile artan rekabete ortak olmak istiyor. Lenovo, yeni modeliyle, Çin’de ucuz iPhone satmak isteyen Apple’a şans tanımamak istiyor.

9 Nisan 2013 Saat: 16:17
Apple'a Çin piyasasında yeni rakip
Apple'a Çin piyasasında yeni rakip
Çinli PC ve dizüstü bilgisayar üreticisi Lenovo, yerel akıllı telefon piyasasının giderek güçlenmesiyle yeni bir telefon üretmek için hazırlık yapıyor. 

Lenovo’nun ThinkPad bilgisayarları biriminin başında yer alan Dilip Bhatia, ‘Think marka akıllı telefon üretebilecekleri’ açıklamasında bulundu. 

TechCrunch’ın haberine göre, HP’nin ardından dünyanın en büyük ikinci PC üreticisi olan Lenovo, ana ürününü bilgisayardan akıllı telefona çevirmek konusunda ciddi bir dönüşüm geçirmeyi planlıyor olabilir. 

Bhatia, Çin’in Sina Tech sitesine yaptığı açıklamada, ‘ThinkPad dizüstü bilgisayarlarını içeren Think markasına alıllı telefon da eklemek istediklerini, böylece gençler arasındaki farkındalığı artırmak istediklerini’ belirtti. 

“APPLE’A ŞANS TANIMAYACAĞIZ”
K,S,P ve A serisi modelleriyle 2012’de akıllı telefon satışları yüzde 216 artan Lenovo, aynı yıl 9.5 milyon satış yapmayı başardı. Araştırma şirketi Canalys’e göre, Çinli firma geçtiğimiz yıl ilk kez dünyanın en büyük beş telefon satıcısından biri oldu. Bu satışların büyük kısmı Çin’de piyasaya sürülen düşük fiyatlı modellerden geliyor. Lenovo, Think marka modeliyle yerel piyasada daha da güçlenmeyi amaçlıyor. 

Lenovo CEO’su Yang Yuanqing, Çin piyasasında ucuz model iPhone satacak olan Apple’ı geride bırakmak istediklerini söylemişti. 

2005 yılında IBM’in ThinkPad PC birimini satın alarak bilgisayar sektöründeki ilk büyük hamlesini yapan Lenovo, akıllı telefon ve tablet bilgisayar üretimi için şimdi de Çin’de 800 milyon dolarlık bir tesis kuracak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑