YAŞAM

Arifiye Garı'nda başbakanı ve hızlı treni bekleyenlere hayal kırıklığı

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan Erdoğan'ın da içinde bulunduğu Yüksek Hızlı Tren'i, yaklaşık 200 kişiyle birlikte Arifiye Garı'nda bekledi. Ancak istasyonda yavaşlayan tren durmadan geçti. Trenin kendisini bekleyen

26 Temmuz 2014 Saat: 13:51
Arifiye Garı'nda başbakanı ve hızlı treni bekleyenlere hayal kırıklığı
Arifiye Garı'nda başbakanı ve hızlı treni bekleyenlere hayal kırıklığı

 Açılışı Ankara 'da yapılan ve içinde Baş bakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın da içinde bulunduğu Piri Reis Yüksek Hızlı Treni Sakarya'nın Arifiye ilçesi Garı'nda durmayınca burada Vali Hüseyin Avni Coş ile birlikte bekleyen yaklaşık 200 kişi hayal kırıklığı yaşadı. 

Piri Reis Yüksek Hızlı Tren'in ilk seferi dün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yapıldı. Ankara'dan yola çıkan tren Eskişehir ve Bilecik'te mola verdi. Başbakan Erdoğan trenin mola verdiği iki şehirde konuşma yaptığı için Sakarya'da da konuşabileceğini düşünerek birçok vatandaş trenin geçeceği Arifiye Garı'na geldi. Polislerin de önlem aldığı tren istasyonunda trenin durabileceği ihtimaline karşılık ses düzeni hazırlanırken, istasyonun bir bölümüne halı serildi. Uzun süren bekleyiş saat 17.30 sıralarında Yüksek Hızlı Trenin belirmesiyle heyecana dönüştü. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla beklerken, makinist bölümünde bulunan Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve Eski Bakan Binalı Yıldırım Arifiye'ye el sallayarak yoluna devam etti. Başbakan Erdoğan'ı göremeyen yaklaşık 200 kişi trenin geçmesinin ardından dağıldı. 

Arifiye'deki bu görüntüler Şener Şen'in 1987 yılında başrolünü oynadığı 'Selamsız Bandosu' filmini hatırlattı. Filmde, Cumhurbaşkanının kasabadan geçeceğini öğrenen kasaba halkı, Cumhurbaşkanı karşılamak için hazırlık yaparlar. Büyük emeklerle bando takımı kurarlar. Ancak o gün geldiğinde cumhurbaşkanının içerisinde bulunduğu tren durmayarak yoluna devam eder. 

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un Adana Valisi olarak görev yaptığı 2013 yılında, kentteki 10 Kasım törenleri sırasında kendisini protesto eden bir vatandaş için “Alın o gavatı” demesi kameralara yansımış ve büyük tepki çekmişti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑