EKONOMİ

Asgari ücret için ortalığı karıştıracak açıklama: Masadan kalkarız

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, asgari ücret tartışmlarını alevlendirecek bir açıklamada bulundu.

11 Aralık 2022 Saat: 11:00
Asgari ücret için ortalığı karıştıracak açıklama: Masadan kalkarız
Asgari ücret için ortalığı karıştıracak açıklama: Masadan kalkarız

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Kavlak, "Asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir düzeyde olması için elimizden geleni yapacağız. İçimize sinen bir rakam olursa kararın altına imzamızı atarız. İçimize sinmeyen bir rakam olursa inanın o masadan kalkarız" dedi.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, İzmit'te bir otelde düzenlenen Türk Metal Kocaeli Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Kavlak, Kocaeli'nin alın terinin hiç kurumadığı ve metal emekçisinin mücadele ateşinin hiç sönmediği bir şehir olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce 2 Ocak 2022'de Kocaeli'de yanan mücadele ateşiyle toplu sözleşme masasına oturduklarını anımsatan Kavlak, masadan ellerinde koca bir zafer, ceplerinde alın terinin karşılığı ve direne direne kazanmanın mutluluğuyla kalktıklarını vurguladı.

Kavlak, Türk Metal'in imzaladığı bütün sözleşmelerde başarılı olan bir sendika olduğunu, özellikle 2017 ve 2019'daki grup toplu sözleşmeleriyle tarih yazdıklarına işaret ederek, "Sonra korona denen bir bela yüzünden, pandemi koşullarını yaşamaya başladık. Herkes evine kapandı ama biz işimizin başındaydık. Canımız pahasına çalıştık" diye konuştu.

Salgınla birlikte ağırlaşan hayat şartları, giderek artan enflasyon, durgunluk ve üretim krizlerinin herkesten önce emekçileri vurmaya başladığını anlatan Kavlak, "Biz bütün önlemlerimizi zamanında alarak, en ufak bir ücret kaybına bile uğramadan bu süreci atlattık. Bu süreçte hiçbir emekçi arkadaşımız işsiz kalmadı, ücretini eksik almadı. Ancak her işçinin böyle bir sendikası yok. Arkasında dağ gibi duran bir kalesi yok." ifadelerini kullandı.

"İçimize sinen bir rakam olursa kararın altına imzamızı atarız"

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun kurulduğunu ve çarşamba günü ilk toplantısını yaptığını hatırlatan Kavlak, "Herkes asgari ücretin kaç lira olacağıyla meşgul. Elbette ki insanlar yerden göğe kadar haklı. Biz de asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir düzeyde olması için elimizden geleni yapacağız. İçimize sinen bir rakam olursa kararın altına imzamızı atarız. İçimize sinmeyen bir rakam olursa inanın o masadan kalkarız" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑