YAŞAM

AYGÜN İÇİN DÜNYAYI AYAĞA KALDIRDINIZ...'

İzin dönüşü otobüsleri durdurularak PKK tarafından kaçırılan er Reşat Çeçanın annesi CHPlilerden bakın ne istedi...

16 Ağustos 2012 Saat: 14:37
AYGÜN İÇİN DÜNYAYI AYAĞA KALDIRDINIZ...'
AYGÜN İÇİN DÜNYAYI AYAĞA KALDIRDINIZ...'

Dıyarbakı'da, geçtiğimiz hafta izin dönüşü otobüsleri durdurularak, teröristler tarafından kaçırılan 3 askerden 1'si olan Şanlıurfalı er Reşat Çeçan'ın ailesini CHP'li Mahmut Tanal ile Nurettin Demir ziyaret etti.

Oğlunun kaçırıldığı günden beridir gözyaşları dinmeyen anne Fatma Çeçan, CHP'li milletvekillerine Kürtçe seslenerek ‘Asker oğlumuzu kurtarın' dedi.

7 Çocuk babası olan çiftçi Cemal Çeçan, kendilerini ziyarette gelen CHP'li vekillere, kaçırılan CHP'li Milletvekili Hüseyin Akgün için nasıl dünyayı ayağa kaldırdıysanız, kaçırılan askerler içinde seferber olmalarını istedi.

Kaçırılan askerler için şimdiye kadar kimsenin kendilerine destek vermediğini ifade eden baba Cemal Çeçan şöyle konuştu: "Benim daha önceden 16 yaşındaki bir oğlum kaçtı. Onu araştırdım en son dağda olduğunu tespit ettim. Şimdi 2'inci oğlum askere gitti. 3 aylık acemiliğini bitirdi. Bizim yanımızda bir hafta kaldıktan sonra birliğine teslim olmak üzere yola çıktı. Ancak onunla beraber 3 kişiyi Diyarbakır-Lice karayolunda kaçırdıklarını öğrendim. Bu kaçırılma olayında şimdiye kadar bize destek çıkan olmadı. Buda sizin evladınızdır, asker evladıdır. 3 genç çocuk kaçırıldı. Bu askerlere kimse sahip çıkmadı. Nasıl siz kendi milletvekilinize sahip çıktıysanız, bu çocuklara da sahip çıkın sizden bunu istiyoruz. Bu bayramı bize zehir etmeyin, elinizden geleni yapın evladımızı onların ellerinden alın. Milletvekilliniz için nasıl dünyayı ayağa kaldırdıysanız, bizim çocuklarımız içinde seferber olun. Siz milletvekili olarak oğlunuzu çatışmaya dağa göndermiyorsunuz. Olan bizim gibi garibanlara oluyor. Bir yeğenim polis, bir oğlum dağda, bir oğlumda asker, gelin artık bir şeyler yapalım. Barış olsun kan akmasın artık" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑