EKONOMİ

Bakan Albayrak duyurmuştu! Bugün başlıyor...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bireysel yatırımcılara yönelik altın, euro ve dolar cinsi tahvil ve sukuk ihraçlarında talep toplamaya bugün başlıyor.

17 Aralık 2018 Saat: 10:42
Bakan Albayrak duyurmuştu! Bugün başlıyor...
Bakan Albayrak duyurmuştu! Bugün başlıyor...

Hazine bir yıl vadeli, yıllık getiri oranı yüzde 2.50 olan euro cinsi ve 1 yıl vadeli, getirisi yüzde 4.0 olan dolar cinsi tahvilde bugün başlayarak hafta boyunca talep toplayacak.

Döviz cinsi borçlanma araçlarına ek olarak iki yıl vadeli, yıllık getiri oranı yüzde 2.4 olan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraçlarında bugün başlayacak talep toplama dönemi Şubat'a kadar sürecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasına göre euro ve dolar cinsi senetler için talep toplama işlemleri ile senetlerin ihracı, kupon ödemeleri ve itfasının bankalar aracılığıyla yapılacak.

İhraca aracılık edecek bankalar, Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası olarak belirlendi.

Altına dayalı kira sertifikası ihraçlarına Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve altıncı etaptan itibaren Kuveyt Türk Katılım Bankası aracılık edecek.

İhraç takvimine göre ilk etap talep toplama dönemi 17-21 Aralık, yedinci ve son etap talep toplama dönemi ise 28 Ocak-1 Şubat olarak belirlendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑