YAŞAM

Balıkesir'de tesettürlü öğretmen tartışması!

Balıkesir bulunan Macit Ataklı İlköğretim ve Ortaokulu'na atanan Türkçe öğretmeninin okula tesettürle gelmesi bazı velilerin tepkisini neden oldu.

19 Eylül 2013 Saat: 12:02
Balıkesir'de tesettürlü öğretmen tartışması!
Balıkesir'de tesettürlü öğretmen tartışması!
Erzurum’un Aşkale İlçesi’nden geçen cuma günü eş durumu nedeniyle Küçükköy Beldesi’ndeki Macit Ataklı İlköğretim ve Ortaokulu’na atanan Türkçe Öğretmeni Elif Kısa’nın, okula tesettür kıyafetiyle geldi. Derslere bu şekilde girmesi bazı velilerin tepkisine yol açtı. Elif Kısa, giyimiyle ilgili konuşmak istemezken, durumdan rahatsız olan bazı veliler, konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktardıklarını dile getirdi.
Okul Müdürü Mehmet Rauf Gürleyük açıklama yapmazken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ise konuyla ilgili bilgisinin olmadığını dile getirdi. Bilen konula ilgili şunları söyledi:
,"Türk Eğitim-Sen’in ülke genelinde aldığı bir karar uyarınca, okullara serbest kıyafetle gitme uygulaması var. Öğretmen arkadaşımız aynı sendikaya kayıtlı olduğu için bu kıyafetle derslere giriyor olmalı. Bizim için kılık kıyafetten çok bir öğretmenin öğrencisine katma değer olarak vereceği önemlidir."

Eğitim-İş Ayvalık Baş Temsilcisi Nahil Filiz ise, okullarda öğretmenlerin serbest kıyafetle derslere girmesine ilişkin bir yasa tasarısının hazırlandığın söyledi. Elif Kısa’nın suç işlediğini öne sürdü. Filiz, "Eğitim-İş olarak biz bu durumu kabul etmiyoruz. Yapılanın kasıtlı bir davranış olduğunu düşünüyoruz. Bugün buna ’Özgürlük’ diyorlar ama bu özgürlükler bir süre diğer öğretmen ve vatandaşlara baskı olarak yansıtılıyor" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑