YAŞAM

Balon balığı şaşkına çevirdi

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde balıkçılar tarafından yakalanan 6 kilo 150 gram ağırlığında balon balığı görenleri şaşknıa çevirdi.

23 Ekim 2012 Saat: 23:39
Balon balığı şaşkına çevirdi
Balon balığı şaşkına çevirdi
Bodrum'dan dün gece Gökova Körfezi’nde ava çıkan balıkçıların ağlarına 80 santimetre boyunda, 6 kilo 150 gram ağırlığında balon balığı takıldı. Balıkçılar, yakaladıkları balon balığını Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki Sahil Balıkçılık’a getirip sergiledi.

Balon balığı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti. Balon balığının Bodrum'da şimdiye kadar yakalananların en büyüklerinden biri olduğunu belirten Sahil Balıkçılık sahibi Mehmet Aksu, “Oldukça zehirli olan bu balıklar artık Bodrum denizinde sık görülmeye başlandı. Balıkçıları da oldukça rahatsız eden bir balık. Yavruladığı dönemde zehrini vücuduna yayıyor, o dönemlerde yenmemesi gerekiyor. Balığı satmayı düşünmüyoruz. Vatandaşların görmesi için tezgahta sergilemek istedik. Araştırma yapılması için İzmir Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ne göndereceğiz. Daha önce Bodrum'da bu kadar büyük bir balon balığı yakalanmamıştı” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑