YAŞAM

Başkan onları bağrına bastı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, uluslararası öğrencilere seslenerek, “Sizleri ailemizin bir parçası olarak görüyoruz” dedi

1 Aralık 2016 Saat: 14:53
Başkan onları bağrına bastı
Başkan onları bağrına bastı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitim görmek üzere Kocaeli’ne gelen uluslararası öğrenciler için “Hoşgeldiniz Programı” düzenledi. Programa bu yıl gelenlerle birlikte yaklaşık bin uluslararası öğrenci katıldı. Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sizleri ailemizin bir parçası olarak görüyoruz. Ülkenize döndüğünüzde Kocaeli’yi unutmayacağınıza inanıyorum. Ülkenizden buraya baktığınızda bir Kocaelili kardeşiniz olduğunu her zaman bilmenizi istiyorum” dedi.

YEMENLİ HİŞAM TÜRKÇE KONUŞTU

Programa uluslararası öğrencilerden oluşan Karadeniz Yöresi Halk Oyunları ekibinin gösterisi damga vurdu. Türkmen, Madagaskar, Kamerun, Pakistan ve Suriyeli öğrencilerden meydana gelen Karadeniz ekibi, sergilediği halk oyunuyla uzun süre alkışlandı. Gecede, Uluslararası Öğrenci Kulübü Başkanı Yemenli Hişam Almakri ise Türkçe yaptığı konuşma ile duygu dolu anlar yaşattı. Almakri, “Türk halkına, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bize Kocaeli’nde gönül kapılarını açan Başkan Karaosmanoğlu’na ve tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Bize burada her şeyi verdiniz. Bir yabancı ülkede eğitim gören öğrenci daha ne ister ki” dedi.

BİR KOCAELİLİ KARDEŞİNİZ OLDUĞUNU BİLİN

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’nde eğitim almak üzere bulunan uluslararası öğrencilerin ileride ülkelerine döndüklerinde çok önemli hizmetler yapacaklarına inandığını söyledi. Uluslararası öğrencilere seslenen Başkan Karaosmanoğlu, “Kültürler arası köprüler kuracaksınız. Üzerinize ne düşüyorsa yapacağınıza inanıyorum. Diliniz, renginiz farklı olabilir. Ancak biz sizi böyle seviyoruz. Ülkenize döndüğünüzde Kocaeli’yi unutmayacağınıza inanıyorum. Ülkenizden buraya baktığınızda bir Kocaelili kardeşiniz olduğunu her zaman bilmenizi istiyorum” dedi.

KOCAELİ SİZİNLE DAHA DA GÜZEL

Hoşgeldiniz Programında Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu bir konuşma yaptı. Kocaeli’nin uluslararası öğrencilerle daha da güzelleştiğini kaydeden Vali Güzeloğlu, “Ülkesini döndüğünüzde buraları ve bizi unutmayan öğrencilerimiz;  sizi her zaman çok seveceğiz. Bu topraklar kardeşliğin sevgi ve saygının, karşılıklı nezaketin hüküm sürdüğü yerlerdir. Gittiğiniz her yerde bizden de bir şeyler götüreceğinize inanıyorum. Bizler toplum olarak ülkelere, mağdurlara bağrımızı açtık. Millet olarak sıkıntı çeken her yere ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

ÖĞRENCİ SAYISINDA HEDEF 5 BİN

Hoşgeldiniz programına katılan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü de, kentin iki büyük kurumu olan Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi’nin dört yıldır uluslararası öğrencilere kapılarını açtığını hatırlattı. Şu anda uluslararası öğrenci sayısının bin 500 olduğunu kaydeden Prof. Dr. Hülagü, “Bu sayıyı önümüzdeki yıllarda 5 bine çıkarmaya çalışıyoruz. Bu öğrencileri kendimizden bir parça olarak görüyoruz. Öğrencilerimizi kültür elçilerimiz olarak görüyoruz” dedi.

YAPILANLARIN KIYMETİNİ BİZ BİLİRİZ

Öte yandan programda Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün de bir konuşma yaptı. Öğrencilik yıllarında kendisinin de yurt dışında uluslararası öğrenci olduğunu söyleyen Prof. Dr. Görgün, “Uzun süre yurt dışında uluslararası öğrenci olarak kalan biri olarak, yapılanların ne kadar kıymetli olduğunu anlıyorum. Gebze Teknik Üniversitesi’nde yurt dışında akademik eğitim almış öğretim üyemiz var. Bu nedenle uluslararası öğrencilere yabancı değiliz. Geçen yıllara göre uluslararası öğrenci sayımız yüzde 60 arttı” diye konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑