YAŞAM

Başsavcılık itiraz etti! Berna Laçin'in beraat kararına...

Oyuncu olan Berna Laçin için sosyal medya üzerinden, dini değerleri alenen aşağılama suçu sebebiyle yargıya intikal eden davada savcılıktan bu beraat kararına itiraz geldi.

8 Mart 2019 Saat: 09:40
Başsavcılık itiraz etti! Berna Laçinin beraat kararına...
Başsavcılık itiraz etti! Berna Laçin'in beraat kararına...

Başsavcılığın konu hakkındaki açıklamasında, oyuncu Berna Laçin'in twitter sosyal medya hesabından 3 Temmuz tarihinde dini değerleri aşağılayıcı nitelikte bir yazı yazdığı ve bu yazıya halk tarafından büyük tepki verildiği belirtildi.

Bu çerçevedede oyuncu Laçin için, dini değerleri aşağılama suçundan ötürü soruşturma açıldığı, soruşturmanın tamamlanmasının sonrasında da Laçin'in bu suçtan cezalandırılması talebi üzerine kamu davası açıldığı belirtildi.

19 Şubat tarihinde davadaki kararda, yapılan eylemin ifade özgürlüğü sınırları çerçevesinde yapıldığı, kamu barışını bozma amacıyla yapılmaya çalışıldığı yönünde delil olmadığı, gerekçe gösterilmiş beraat kararı verilmişti. Verilen bu karara Başsavcılık açıklamada bulundu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Sanığın, dosya içerisinde mevcut olan verilere dayanılarak büyük tepki alan ifadelerinin, dini değerlerini aşağılayıcı ve kamu barışını bozmaya elverişli nitelikte olduğu ve atılı suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli delil bulunuyor olmasına rağmen verilen beraat kararının usul ve yasa

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑