YAŞAM

Bin konutu su bastı

Balıkesirin Gönen ilçesinde dün etkili olan sağanak yağış nedeniyle Sarıköy beldesindeki yaklaşık bin konutu su bastı

19 Eylül 2012 Saat: 13:26
Bin konutu su bastı
Bin konutu su bastı

Balıkesir'in birçok ilçesinde sağanak, yol, konut, alt yapı ve tarım arazilerinde zararlara yol açtı. Sağanak yağış, Dursunbey ve Gönen ilçeleri ile çevresi ve bağlı yerleşim birimlerinde daha fazla etkili oldu. Gönen'e kısa sürede metrekareye 10,2 kilogram, Manyas'a ise 19,6 kilogram yağış düştü.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde dün etkili olan sağanak yağış nedeniyle Sarıköy beldesindeki yaklaşık bin konutu su bastığı bildirildi.

Sarıköy Belediye Başkanı Ali Yeşildağ, alt yapının çöktüğünü ifade etti ve şunları kaydetti:

'Beldemizde 3 bin konut var ve bunların binini su bastı. Tek tesellimiz can kaybının ve yaralananın olmaması. Çeltik tarlaları da yağışın oluşturduğu selden zarar gördü.'

Yeşildağ, çalışmalara başladıklarını dile getirerek, 'Evlere dolan suları boşalttık, su geçmesi için köprülerin altlarını temizledik' dedi.

Halen bir kişi kayıp

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Biga'da dün yaklaşık 2 saat süren kuvvetli sağanakta, metrekareye 111 kilogram yağış düştü.

Biga Kaymakamı Fatih Genel, Sel sularına kapılan Tülay Türe'nin henüz ulaşılamadığını söyledi. Yaklaşık 5 kilometrelik denize mesafesi bulunan alan ve denizde dahil olmak üzere aramalar devam ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑