YAŞAM

Boğa trafik kazası 'kurban'ı

Sivasta sahibinden kaçarak yola çıkan kurbanlık boğa, bir tırın çarpması sonucu yaralandı. Boğa telef olmaması için çevredeki vatandaşlarca kesildi.

25 Ekim 2012 Saat: 12:32
Boğa trafik kazası 'kurban'ı
Boğa trafik kazası 'kurban'ı
Suşehri ilçesinde traktör römorkuna yükleneceği sırada kaçan ve 4 saatlik kovalamaca sonunda bir tıra çarparak yaralanan kurbanlık boğa, telef olmaması için D-100 kara yolunda vatandaşlarca kesildi.

İlçeye bağlı Kemalpaşa Mahallesi'nde bir grup vatandaş, 5 hisse olarak kesecekleri kurbanlık boğayı teslim almak üzere akşam saatlerinde besici İbrahim Demirel'e ait ahıra gitti. Ahırdan çıkarılan boğa, taşınacağı traktörün römorkuna konulacağı sırada çobanın elinden kaçtı.

Arazilere doğru koşuşturan boğa, havanın da karanlık olması nedeniyle bir süre bulunamadı. Boğayı daha sonra Bulahidere mevkisindeki tarlada gören hissedarlar ve çoban, kurbanlığı yakalamaya çalıştı.
Yanına yaklaşanlardan ürkerek D-100 kara yoluna çıkan boğa, burada hissedarlardan birini yaraladı. Bölünmüş yolda sürücüler açısından tehlike oluşturan boğayı fark eden tır sürücüsü Sinan Şahin, kazaya neden olmamak için aracını durdurdu.
Şahin'in kullandığı 34 ZE 8583 plakalı bir tıra çarparak yaralanan boğa, telef olmaması için yoldan geçen vatandaşlarca kesilerek hissedarlara teslim edildi.
Yaklaşık 4 saat süren kovalamaca sonunda kesilen kurbanlık, çağrılan kurtarma aracına yüklenerek ilçe merkezine götürüldü. Tır sürücüsü Şahin'in üzgün olduğu gözlendi.
Bu arada, boğanın boynuz darbeleri sonucu yaralanan ve kaburgasında kırık olduğu belirtilen kişinin tedavisinin Suşehri Devlet Hastanesi'nde sürdüğü öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑