YAŞAM

'Bu konsere gelen şerefsizdir'

Güvenlik görevlisinden Suavi konserine şehit tepkisi

13 Ekim 2012 Saat: 12:41
'Bu konsere gelen şerefsizdir'
'Bu konsere gelen şerefsizdir'

SAMSUN’da Suavi, Ferhat Tunç ve İlkay Akkaya’nın katıldığı konsere gelen özel bir hastanede güvenlik görevlisi olan 39 yaşındaki Mustafa Ersoy, "Dağda şehit olan polis ve askerlerimizi rahmetle anıyorum. Her gün dağda şehit verirken bu konseri dinlemeye gelen şerefsizdir" diyerek tepki gösterdi. Polis, Mustafa Ersoy’u gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Kongresi Samsun İl Meclisi tarafından geçen ay ’Barış, Kardeşlik Şöleni’ düzenlendiği açıklandı. Suavi, İlkay Akkaya ve Ferhat Tunç’un konser vereceği, konsere BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in konuk olarak davet edildiği duyuruldu. Duyuru ardından bazı kişiler, sosyal medyada düzenlenen konsere ve BDP’li Sırrı Süreyya Önder’in katılacak olmasına tepki gösterdi. Tepkilerin ardından yaklaşık 100 kadar sivil ve resmi polis bir düğün salonunda düzenlenen şölen öncesi geniş önlem aldı. BDP milletvekili Önder, parti çalışmaları nedeniyle katılamayacağını belirterek Samsun’a gelmedi. 

Konsere gelen ve salonun önünde içeri girmeyi bekleyen yaklaşık 50 kişilik gruba, Mustafa Ersoy tepki gösterdi. Mustafa Ersoy, sağ elini havaya kaldırıp, "Dağda şehit olan polis ve askerlerimizi rahmetle anıyorum. Her gün dağda şehit verirken bu konseri dinlemeye gelen şerefsizdir" diyerek bağırdı. Polisler, bu kişinin ağızını kapatıp kalabalık grubun önünden alarak uzaklaştırdıktan sonra onu gözaltına aldı. Bu gerginliğin ardından konser başladı. Yaklaşık 300 kişinin izlediği konserde, Suavi, İlkay Akkaya ve Ferhat Tunç, şarkı ve türkülerini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑