YAŞAM

Bu sefer de fırtına vurdu

Bodrum'da sağanak gitti fırtına geldi

22 Şubat 2013 Saat: 15:59
Bu sefer de fırtına vurdu
Bu sefer de fırtına vurdu
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaklaşık bir haftadır süren şiddetli sağanak yağışın ardından bu sabahtan itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli lodos tekneleri karaya savurdu, küçük balıkçı kayıklarını batırdı.
Bodrum'da yaklaşık bir haftadır süren şiddetli sağanak yağışın ardından bu sabahtan itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli lodos tekneleri karaya savurdu, küçük balıkçı kayıklarını batırdı. Sahildeki ev ve işyerleri sular altında kalırken, feribot seferleri iptal oldu.
Bodrum'da yaklaşık bir hafta süren çok sayıda ev, işyeri ve tarım arazilerinin sular altında kalmasına neden olan sağanak yağışın ardından bu sabah saatlerinden itibaren hızı saatte 60 kilometreyi bulan lodos fırtınası başladı. Bodrum'un Kumbahçe ve Paşatarlası sahilindeki ev ve işyerleri lodosun dev dalgalarla getirdiği deniz suyuyla doldu. Bitez'de 10 metrelik "Adababası' ve Fransız bayraklı "S-Audace' isimli 18 metrelik lüks yatların demir tarayarak sürüklenip karaya oturmasına neden oldu. Küçük balıkçı kayıkları battı. Açıkta bulunan bir balıkçı kayığı da güçlükle dönebildi. Bazı belde ve köylerde enerji nakil ve iletişim hatlarında arızalar meydana geldi. Bodrum-İstanköy (Kos), Bodrum-Datça feribot seferleri iptal edildi. Lodos ve sağanak yağışın etkisini bir kaç günde sürdüreceği belirtildi.
HABER: Arda GÜNSOY

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑