YAŞAM

Büyükşehir’in kültür gezileri devam ediyor

Büyükşehir’in kültür gezilerine katılan vatandaşlar, başta Çanakkale şehitliği olmak üzere tarih kokan yerleri rehber eşliğinde gezme fırsatı buluyor

17 Haziran 2023 Saat: 10:07
Büyükşehir’in kültür gezileri devam ediyor
Büyükşehir’in kültür gezileri devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarihimizi hissederek tanımak amacıyla başlattığı kültür gezilerinde vatandaşlarımızı dedelerinin şehit düştüğü topraklara götürüyor. Bu bağlamda 60 yaş üzeri vatandaşların hayattan kopmadan, aktif ve mutlu olmalarını sağlamak amacıyla başlatılan “Hayatın İçindeyim” projesi ile kadın, çocuk ve ailelere yönelik hizmetler sunan Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Projelerine kayıtlı olan vatandaşlar, kültür gezisine katılarak tarih kokan yerleri rehber eşliğinde gezme fırsatı buldu.

 

ŞEHİT DEDESİNİN MEZARINA GİTTİ

Çanakkale’ye yapılan tarihi gezide duygusal anlar yaşanıyor. Bu bağlamda dedesi Ahmed oğlu Mehmed’in mezarını ziyaret gerçekleştirmek amacıyla Çanakkale kültür gezisine katılan emekli öğretmen Mahmut Aktaş, Çanakkale şehitliğinde dedesinin ismini görünce çok duygulandı. Aktaş, ”Ceddimizin ruhu şad olsun. Onlar savaştan geri gelemediler ama büyük bir gayretle Çanakkale Zaferini kazanmanın mutluluğunu yaşadık. Şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ettik. Bundan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Bir eğitimci olarak gençlerimize şunu söylemek istiyorum. Gençlerimizin buraları görüp ceddimizin siperliklerde nasıl savaştıklarını ve mermilere nasıl göğüs gerdiklerini görmelerini hissetmelerini tavsiye ederim” dedi.

 

ÜCRETSİZ KÜLTÜR GEZİLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarihimiz ve kültürel değerlerimizi tanıtmak için Çanakkale’nin yanında Ankara, Bilecik, Bursa, İstanbul ve Konya’ya da kültür gezileri düzenliyor. Gezilere grup halinde ya da bireysel başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, https://ebelediye.kocaeli.bel.tr/KulturSosyal/KulturGeziBasvuru

linkinden başvuru yapabilir. Gezilerden vatandaşlar rehber eşliğinde tamamen ücretsiz olarak yararlanabiliyor. 7 yaş ve üzeri 40- 45 kişilik gruplar halinde başvuru alınırken ayrıca gruplar aynı gün içinde tek il için başvuru yapabiliyor. Okullar ise kaymakamlıktan ‘olur’ belgesi alarak müracaat yapabilmekte. Ayrıca bilgi ve irtibat için 153 Çağrı Merkezi üzerinden bilgi alınıyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑