YAŞAM

ÇANKIRI VALİSİ VAHDETTİN ÖZCAN’IN BASIN BAYRAMI MESAJI

24 Temmuz, Türk basınından sansürün kaldırılması ve basın bayramı olarak ilan edildiği ve “Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü” olarak bu yıl 103.yılının kutlanıldığı gündür.

24 Temmuz 2012 Saat: 15:01
ÇANKIRI VALİSİ VAHDETTİN ÖZCAN’IN BASIN BAYRAMI MESAJI
ÇANKIRI VALİSİ VAHDETTİN ÖZCAN’IN BASIN BAYRAMI MESAJI

Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. 

 Demokrasinin temel taşlarından olan "Basın Özgürlüğü" şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarındandır. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. 

Çankırı’daki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların ilimizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.   

Bu vesile ile ilimizde faaliyette bulunan tüm basın kuruluşlarının ve çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını en içten duygularla kutluyor, görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla anıyor, tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi sunuyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑