EKONOMİ

Çeşme ve Bodrum'daki en değerli araziler satıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi, İstanbul, Bursa, Ağrı, Bodrum ve Çeşme’ye ait 11 araziyi 1 milyar 436 milyon lira karşılığında sattı.

1 Ekim 2022 Saat: 11:02
Çeşme ve Bodrumdaki en değerli araziler satıldı
Çeşme ve Bodrum'daki en değerli araziler satıldı

Muğla Bodrum, İzmir Çeşme, İstanbul, Bursa ve Ağrı'da 11 araziyi 1 milyar 436 milyon lira karşılığında sattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararnamelerde 6 parsel için de imar değişiklikleri onaylanırken, Kuşadası’ndaki bir parselin imar değişikliğine yapılan itiraz ise reddedildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı Resmi Gazete’de yayınlanan kararda Özelleştirme İdaresi, Ağrı, Bursa, İstanbul, Bodrum ve Çeşme olmak üzere toplam 1 milyar 436 milyon liralık 11 satış onaylandı.

Satışı onaylanan araziler arasında en büyük satış 246 milyon 500 bin lira ile Muğla Bodrum Gökçebel Mahallesi’ndeki arazi oldu. Aynı mahalledeki iki ayrı arazi 200’er milyon liraya alıcı buldu. İzmir Çeşme’deki arazi ise 208 milyon liraya gitti.

KUŞADASI’NDAKİ İMAR DEĞİŞİKLİĞİNE RET

Ayrıca farklı illerdeki 6 parselin de imar planlarının konut, turizm ve ticaret alanı olarak değiştirilerek satışa çıkarılması da yer aldı.

Bunun dışında Erdoğan Kuşadası'nda denize sıfır, Emekli Sandığı ve SGK'ya ait olan arazinin imar değişikliğine, ilçedeki sivil topluk kuruluşları ile vatandaşların yaptığı itirazı da reddetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑