YAŞAM

CHP’Lİ VEKİLLERDEN KYÖD’E ZİYARET

CHP İzmit İlçe Başkanlığı’nın şehirde bulunan sivil toplum örgütlerine ziyaretleri sürüyor

1 Ağustos 2012 Saat: 21:36
CHP’Lİ VEKİLLERDEN KYÖD’E ZİYARET
CHP’Lİ VEKİLLERDEN KYÖD’E ZİYARET

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hale Meriç, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Aksu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Caner Arduç Kısa adı KYÖD olan Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Haşmet Belen ve yönetim kurulunu ziyaret etti. KYÖD Yönetim Kurulu Üyeleri Şeyda Bilgisu Erten, Fatih Çağlar, Başar Değer ve Cumhur Küçükbalkan tarafından karşılanan CHP’liler kent ve ülke sorunlarına dair fikir alışverişinde bulundular.

YURT KONUSU GÜNDEME GELDİ

Ziyarette en çok konuşulan konusu ise Fındıkzade Öğrenci Yurdu oldu. KYÖD Başkanı Belen, Fındıkzade Öğrenci Yurdunun 60’lı yılların sonlarında KYÖD üyelerinin çabaları ile oluşturulan kamuoyu sayesinde Kocaelili gençlerin yükseköğrenim  tahsili için İstanbul’a gittiklerinde kalacak yer sağlanması düşüncesinden yola çıkılarak yaptırıldığını hatırlatarak, Fındıkzade Öğrenci Yurdu’nun satışından elde edilecek gelirin yine üniversite öğrencilerine yurt yapılarak kullanılması gerektiğini dile getirdi, KYÖD’ün bu konudaki görüşünü anlattı.

CHP’DEN DESTEK İSTENDİ

Fındıkzade Öğrenci Yurdunun İl Özel İdaresi tarafından 29 Ağustos’ta ihaleye çıkarılacağını kaydeden Belen, yurt için 17 milyon TL + KDV muhammen bedel belirlediklerini, satıştan elde edilecek bu paranın öncelikle Kocaeli’de üniversite öğrencileri için yurt yapılarak değerlendirilmesini, Kocaeli’nde yapılmayacaksa da İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde yapılabileceğini söyledi. Fındıkzade Yurduyla ilgili görüşlerini ifade eden KYÖD yöneticileri konuyla alakalı kamuoyu yaratılması için CHP’den destek istedi. Ziyaretlerinden ötürü memnuniyetlerini dile getiren Belen ve yönetimi, CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım ve ekibini de tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑