YAŞAM

Çıkar çıkmaz... Sırra kadem bastı!

Sağlık gerekçesiyle tahliye edilen Tuba Babuna’nın adres olarak evini gösterdiğini söyleyen Semin Babuna, “Bende kalacaktı ama gelmedi. Kızım dört gündür kayıp” dedi.

20 Nisan 2019 Saat: 08:46
Çıkar çıkmaz... Sırra kadem bastı!
Çıkar çıkmaz... Sırra kadem bastı!

Adnan Oktar yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan ve sağlık gerekçesiyle geçtiğimiz salı günü tahliye edilen Tuba Babuna’nın annesi Semin Babuna, kızından haber alamadığını söyledi. 

Türkiye, Prof. Dr. Cevat Babuna ve eşi Semin Babuna’yı, Adnan Oktar’ın müridi olan dört kız, bir erkek çocukları ile torunları için verdikleri mücadeleyle tanıdı. Prof. Dr. Babuna, iki yıl önce hayatını kaybetti. Vefat ilanında çocuklarının ismi yoktu. Semin Babuna ise Adnan Oktar grubuna yönelik operasyon sonrası 25 yıllık mücadelesinde yeni bir sayfa açtı. Operasyon sonrası beş çocuğu ve bir torunu tutuklanan Semin Babuna, ilk olarak çocuklarını cezaevinde görmek için adım attı. Ancak ilk ziyaret ettiğinde çocukları ve torunu görüşmeyi kabul etmedi. Anne Babuna yılmadan çocuklarını görme ısrarını sürdü ve en son çocuklarının görüşüne gittiğinde, iki kızı anne Babuna ile görüşmeyi kabul ederken, diğer çocukları görüşmeye yanaşmadı. Bir süre sonra da, sadece anne Babuna ile Tuba Babuna görüşmeye başladı. Geçtiğimiz salı günü de bir kanser tedavisi gören Tuba Babuna, sağlık gerekçesiyle tahliye edildi. Hakim, şüpheli Babuna’nın konut terk etmeme suretiyle tahliye edilmesine karar verirken, yurtdışına çıkış yasağı da koydu. Ancak Babuna’nın adres olarak gösterdiği eve gitmediği öğrenildi. 

‘Aramızda sorun yok’

Anne Semin Babuna konuyla ilgili şunları anlattı:

“Tuba tutuklandıktan sonra 3-4 ay benimle görüşmeyi kabul etmemişti fakat daha sonra her hafta telefonla görüşmeye başladık ve ayda bir de ziyaretine gittim. Aramızda bir sorun yoktu. Yıllar sonra ben kızımla hapishanede kucaklaştım. Rahatsız olduğunu öğrendim. Kızım yaklaşık dört yıldır lenf kanseriymiş ve ben bunu yeni öğrendim. Kendisine her gittiğimde itirafçı olmasını söyledim fakat bana ‘Bu şartlar altında olmam’ diyordu. Tuba’nın bir şeylerden çekindiği belliydi. Rahatsızlığı nedeniyle dilekçe verdim, çıkınca tedavi ettireceğimi söyledim ve kızım bunları kabul etti. Bana ‘Anne seni çok seviyorum, kendini sakın üzme, buradan çıkınca yanına geleceğim’ diyordu. Hatta benim doğum günümü unutmamış ve içerideki mahkumlardan birine, benim için özel bir bebek yaptırmış, üzerine de kalp şeklinde isimi yazdırmıştı. Bu şekilde bir ilişki vardı aramızda.” 

‘Kızım 31 yıldır bu örgütten kurtulamadı’

Tahliye olacağından haberlerinin olmadığı belirten Semin Babuna, şunları söyledi: “Ama tahliye olmadan önce benim yaşadığım evin adresini vermiş, dosyada buranın adresi yazıyor. Fakat ne olduysa buraya gelmedi. Belli ki örgüt buna izin vermedi. Benim tahminim örgüt Tuba’nın itirafçı olmasını istemediğinden ona bir yer tahsis etti ve Tuba’yı oraya götürdü. Çünkü kızımın ne gideceği bir yeri ne de parası vardı. Kızım hala emir komuta zinciri altında hareket ediyor. Ne komut verilirse onu yapıyor. Oysa ben tahliye olduğunda eve geleceğini sanıyordum. Kızım dört gündür kayıp ve nerede olduğunu bilmiyorum. 31 yıldır kızım bu örgütten kurtulamadı.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑