GÜNCEL

Cinayet büyük soygunu ortaya çıkardı

Basın İlan Kurumu denetmeni Devrim Ersin Özergin denetleme için gittiği Adapazarı Anadolu Gazetesinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Cinayet, büyük soygunu da ortaya çıkardı.

26 Eylül 2012 Saat: 16:15
Cinayet büyük soygunu ortaya çıkardı
Cinayet büyük soygunu ortaya çıkardı
Basın İlan Kurumu denetmeni Devrim Ersin Özergin denetleme için gittiği Adapazarı Anadolu Gazetesinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi, Basın İlan Kurumu'nu kullanarak yapılan büyük soygunu da ortaya çıkardı.
 
Sakarya'da yerel Anadolu Gazetesi'nin sahibi ve aynı zamanda Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Uyumaz, gazeteyi denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve iki çalışanını silahla vurdu.
 
Tartışmaya, aylık 25 bin lira olan resmi ilanının kesilmesinin neden olduğu belirtildi. Resmi ilan kurulu Sakarya’da tirajı 500’ün altında olan gazetelere resmi ilan vermiyor. Yani hiç bir eleman calistirmadan, bürosu dahi olmadan 500 tane gazete basıp dağıtan Basın İlan Kurumu'ndan her ay 10 binlerce lira havadan para alıyor.
 
Bugüne kadar yüzlerce kişinin sadece Basın İlan Kurumu'ndan para almak için  gazete çıkardığı biliniyordu. Hatta sadece yerel gazetelerin değil, ulusal yayın yapan birçok gazetenin de tiraj rakamlarıyla oynayarak devletin Basın İlan Kurumu'ndan 100 binlerce liralık haksız kazanç sağladığı daha önce medyada yer almıştı.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑