YAŞAM

Çocuk doktoruna döner bıçaklı tehdide rekor ceza

Yeğenini muayene eden kadın doktoru ‘Bu çocuğa bir şey olursa, sizi öldürürüm. Buradan çıkamazsınız’ diyerek döner bıçağıyla tehdit eden Ömer Argındoğan, 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

3 Nisan 2013 Saat: 08:45
Çocuk doktoruna döner bıçaklı tehdide rekor ceza
Çocuk doktoruna döner bıçaklı tehdide rekor ceza
YARGI,  Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktora yönelik saldırıda önemli bir karara imza attı. İlhan Yüksel, kayınbiraderi Ömer Argındoğan ile ateşi yükselen oğlu Ayaz’ı hastanenin acil servisine götürdü. Hasta çocuk, acil servisteki ilk müdahalenin ardından acil çocuk servisinde gözlem altına alındı.

89.5 cm’lik bıçakla üzerine yürüdü

Dr. Perihan Yasemen Canöz, hastayı muayene ettiği sırada dayısı Ömer Argındoğan, tahlil raporlarını önüne fırlatarak bakmasını istedi. Bunun üzerine doktor, hastanenin güvenlik görevlilerine hastanın başında sadece annesinin kalmasını, diğer yakınlarının dışarı çıkartılmasını söyledi. Dışarı çıkmak istemeyen Ömer Argındoğan, pantolonunda sakladığı 89.5 santimetre uzunluğundaki döner bıçağını çekerek, “Beni dışarı çıkaramazsın. Bu çocuğa bir şey olursa, sizi öldürürüm. Buradan çıkamazsınız” diyerek bağırdı. Diğer şüpheli İlhan Yüksel de güvenlik görevlilerini bıçakla tehdit etti.

Canımızı zor kurtardık, şikayetçiyiz

Hastaneye gelen polis, iki saldırganı gözaltına aldı. İfadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak sanıklar hakkında hakaret suçundan 2’şer yıl, tehdit suçundan 5’er yıl, görevi yaptırmamak için direnme suçundan 4’er yıl, kamu malına zarar verme suçundan da 6’şar yıla kadar olmak üzere toplam 17’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dinlenen Dr. Perihan Yasemen Canöz, “Kendimizi bir odaya kilitleyerek canımızı kurtardık” dedi. Dünkü duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Ömer Argındoğan’ı 11 yıl 2 ay 17 gün, İlhan Yüksel’i de 9 yıl 6 ay 17 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu kararın ardından gözler Yargıtay’a çevrildi.  Cezaların Yargıtay tarafından onanması durumunda enişte ile kayınbirader tutuklmanıp cezaevine gönderilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑