YAŞAM

Çöpler Salgın Hastalık Riski Oluşturuyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Hasköy Sanayi Sitesi ve Küçük Sanayi Sitesi’nde belediye tarafından toplanmayan çöpler salgın hastalık riskini tetikliyor.

1 Eylül 2012 Saat: 21:21
Çöpler Salgın Hastalık Riski Oluşturuyor
Çöpler Salgın Hastalık Riski Oluşturuyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Hasköy Sanayi Sitesi ve Küçük Sanayi Sitesi’nde belediye tarafından toplanmayan çöpler salgın hastalık riskini tetikliyor. Yaklaşık 3,5 aydır çöplerin toplanmadığını ileri süren bölge esnafı, Gebze Belediyesi’nin bölgeyle ilgilenmediğini belirterek, toplanmayan çöplerin salgın hastalıklara neden olacağından endişe ettiklerini ifade etti.

Edinilen bilgilere göre belediyeler tehlikeli atık nedeniyle çöpleri toplamazken, sanayi siteleri de çöplerinde tehlikeli atık olmadığını öne sürüyor. Karşılıklı çözümsüzlük sonucu site içinde kamyonlar dolusu çöp ortalığa ağır kokular yayarken, çirkin görüntülerin oluşmasına da neden oluyor. Biriken çöplerin yangınlara da neden olduğunu söyleyen bölge esnafı, "Uzun zamandır çöpler biriktiği için içerisinde gaz oluşuyor. Bu gazlar da en ufak birer kıvılcımla yanmaya başlıyor. Sürekli itfaiye ekipleri burada nöbet tutuyor. Ayrıca yine çöpler içerisinde fareler ve diğer haşereler kol geziyor. Buda bu gölgede yaşayan insanlar için salgın hastalık riski oluşturuyor. Bu duruma belediyenin önlem alması gerekiyor." şeklinde konuştu.

BELEDİYE: EVSEL ATIKLAR İZAYDAŞ TARAFINDAN TOPLANIYOR

Öte yandan konuyla ilgili Gebze Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bölgedeki çöplerin sanayi atığı olduğu ve sanayi atığının İZAYDAŞ tarafından toplandığı belirtildi. Evsel atıkların belediyeler tarafından, diğer sanayi atıklarının ise yetkili kurumlar tarafından toplandığı ifade edilirken, bölge esnafına gerekli açıklamaların yapıldığı vurgulandı. Açıklamada, "Belediyemiz tarafından yapılan çöp toplama çalışmaları yalnızca evsel atıklara yönelik olup sanayi atıkları bölgedeki sanayi yönetimlerinin anlaşmaları karşılığında İZAYDAŞ yetkililerince alınmaktadır. Sanayi atıklarının alınabilmesi için sanayi yönetiminin İZAYDAŞ'a belirli bir ücret ödemesi gerekmektedir." ifadelerine yer verildi. CİHAN

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑