YAŞAM

Cübbeli Hocaefendi'ye düzenlenen komplo açığa çıktı

Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendinin yargılandığı davada çok ilginç bir gelişme yaşandı. Davanın tanıklarından Faslı İmanee Lemghari, ifadesini değiştirdi. Lemghari Polis bu ifadeyi zorla aldı. Ünlüyü tanımıyorum.dedi.

18 Eylül 2012 Saat: 08:57
Cübbeli Hocaefendi'ye düzenlenen komplo açığa çıktı
Cübbeli Hocaefendi'ye düzenlenen komplo açığa çıktı

Cübbeli Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendi'nin yargılandığı davanın tanıklarından Faslı İmanee Lemghari, ifadesini değiştirdi. 45 gün gözaltında tutulup sınırdışı edilen Lemghari, Ünlü'nün avukatlarının talebi üzerine, ülkesinde avukatları ve noter aracılığıyla verdiği ifadede ise şikâyetçi olmadığını belirtti.

'Kendisini tanımıyoruz'

İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın dosyasına giren ifadesinde Lemghari, "Polis, bilmediğimiz bir yerde 45 gün gözaltında tuttu. Bize fahişe muamelesi yapılmakla kalmayıp, ifademiz sırasında da her türlü fiziksel ve psikolojik işkence uygulandı. Bizi uluslararası fuhuş çetesi olmakla ve daha önce hiç tanımadığımız bir şahıs olan Ahmet Mahmut Ünlü ile evlenmekle suçluyorlardı. Bu süre zarfında kendi verdikleri gerçek dışı ifadeleri itiraf etmemiz koşulu dışında bir daha gün yüzü görmeyeceğimizi söylüyorlardı. Türkçe yazılı belgeler önümüze konuldu. Bu sayfalarda ne yazılı olduğunu bile bilmiyorduk. Biz, kendimizi savunmada destek olabilecek bir avukat atanmasını istediğimizde polis memurları bunu reddettiler. İfadeyi imzaladıktan sonra alelacele Fas'a gönderdiler." dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑