YAŞAM

Deniz, sahili yutuyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, şiddetli lodosun yol açtığı dalgalar nedeniyle 5 yılda sahilin 50 metresinin yok olduğu belirtildi

23 Ocak 2013 Saat: 14:58
Deniz, sahili yutuyor
Deniz, sahili yutuyor
Uzun yıllar Altınova sahilinde kafe ve plaj işletmeciliği yapan Hasan Kaptan namıyla tanınan Hasan Çoksarı, "Uzungöl mevkiinde uzun yıllar işletmecilik yapıyorum. Ekmek paramı yazın buradaki kafeyi işleterek kazanıyorum ancak son 5 yıldan beri perişanım. Belediye desteği olmasa bugün bırakacağım. Her yıl lodos kafenin önündeki plajın kumsalını yok ediyor. Ben yeni sezona girerken kafeyi her yıl 10 metre geri çekiyorum. Böyle bir şeye inanamıyorum. Kafeyi 5 yılda 50 metre geri çektim. Demek ki 50 metrelik kumsal deniz içinde kaldı. Her sezon açılığında bana en azından bu kafeyi taşımak 10 bin liraya patlıyor. Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer iş makinelerini ve ekibini yardıma yolladığı halde ne yapacağımızı şaşırdık. Geçtiğimiz hafta yaşanan son lodosta deniz kafemizi yine içine aldı. Yapımı devam eden mendireklerin 36 tanesi tamamlanmış. Bunların DLH ve İller Bankası tarafından yaptırıldığını biliyorum. Dünyaca ünlü kumsal kurtulmalı. Devletimizin bu meseleye çare bulmasını bekliyoruz. Yoksa erozyon sahilde denize girilecek kumsal bırakmayacak" dedi.
Altınova'da her yıl lodosun sahile zarar vermeyi sürdürdüğünü belirten Yorgun Sitesi sakinlerinden Makbule Yorgun da, "Denize sıfır evimizin istinat duvarı dalgalara kapıldı. Evin bahçesindeki ağaçlar yerinden söküldü. Deniz lodosun etkisiyle sanki kabarıyor. Çok büyük dalgalar duvarı yıktı. Gelecek yıl onlarca evi deniz yutacak. DLH mendirekleri devam ettirmeli ve iskele kum adasına kadar tamamlamalı. Arkamıza baktığımızda sadece Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer'i görüyoruz. Sahili kurtarma peşinde koşan başka devlet yetkilisi yok" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑