YAŞAM

Ders başı yarın

Üç aylık yaz tatilinin ardından 2013-2014 eğitim öğretim yılı pazartesi günü (yarın) başlıyor

15 Eylül 2013 Saat: 14:17
Ders başı yarın
Ders başı yarın
Üç aylık yaz tatilinin ardından 2013-2014 eğitim öğretim yılı pazartesi günü (yarın) başlıyor. Sakarya'da, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören 180 bin öğrenci okullarına ve öğretmenlerine kavuşacak. Binlerce öğrencinin okula başlaması nedeniyle trafikte de büyük yoğunluk yaşanacak. Yetkililer, şehiriçi trafiğindeki dolmuş, minibüs, otobüs ve diğer araç sürücülerini okulların açıldığı ilk hafta daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.
İlköğretim Haftası Kutlama programı kapsamında Sakarya il merkezi ve ilçelerde çeşitli törenler yapılacak. Sakarya Kent Meydanındaki Atatürk Anıtı'nda Saat 10.00'da eğitim camiasının katılımıyla çelenk sunma töreni düzenlenecek. Bu törenin ardından saat 10.30'da, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı başkanlığındaki bir heyet Vali Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret edecek. İlköğretim Haftası açılış programı ise 18 Eylül Çarşamba Günü Sakarya Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
13 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek eğitim maratonunda bu yıl öğrencileri birçok yenilik bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığının (Meb) açıkladığı ortaöğretime yeni geçiş sistemiyle, bu yıl 8'inci sınıfta olacak öğrenciler, sınavla öğrenci alan liselere yerleşebilmek için 6 temel dersten iki dönemde Bakanlıkça yapılacak sınavlara girecek. Okullarda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin mevzuatta yapılan yeni düzenlemede, okullarda velilerin yüzde 50'sinden fazlasının onayı alınarak ilgili eğitim öğretim yılı için okul kıyafetleri belirlenecek. Kılık kıyafet seçimine yönelik anket uygulaması 4 yılda bir tekrarlanacak. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle özürsüz devamsızlık 10 gün, özürlü-özürsüz toplam devamsızlık ise 45 gün olarak belirlendi. Bir ders saati tüm ortaöğretim kurumlarında 40 dakika olarak eşitlendi. Ortaöğretim süresince en az üç öğretim yılının bütün dönemlerinde takdir belgesi alan öğrencilere üstün başarı belgesi verilecek.
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, 16 Eylül Pazartesi Günü başlayacak yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere, okul yöneticilerine, velilere, eğitim camiasına ve halkımıza hayırlı olmasını diledi. Sandıkçı bu yıl inşaatı tamamlanarak eğitimin hizmetine sunulan okul binaları, yeni okul türleri ve geçen yıllara oranla fazla sayıda atanan 754 yeni öğretmenle birlikte 2013-2014 eğitim öğretim yılına başlayacaklarını belirterek, Sakarya'nın eğitim kalitesini yükseltmek için tüm eğitim camiası olarak aynı hedef doğrultusunda çalışacaklarını ifade etti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑