YAŞAM

Donan gölde zorlu av

Bitlis'in Ahlat İlçesi'ne bağlı Ovakışla Beldesi'nde bulunan yaklaşık 30 kilometrekarelik Nazik Gölü soğuk hava nedeniyle dondu

23 Ocak 2013 Saat: 11:15
Donan gölde zorlu av
Donan gölde zorlu av
Bitlis'in Ahlat İlçesi'ne bağlı Ovakışla Beldesi'nde bulunan yaklaşık 30 kilometrekarelik Nazik Gölü soğuk hava nedeniyle dondu. Buz kalınlığının yer yer 60 santimetreyi bulduğu gölde, balıkçılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, kırdıkları buzların arasından Göle saldıkları ağlarıyla balık avlamaya çalışıyorlar.
Ahlat İlçesi'ne yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Nazik Gölü, aşırı soğuklar nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da dondu. Göl, üstünü kaplayan buz tabakasına rağmen balıkçılıkla geçimini sağlayan vatandaşların ekmek kapısı olmaya da devam ediyor. Kalınlığı 60 santimetreyi bulan buz tabakasını küreklerle kıran balıkçılar, buradan bıraktıkları ağlar yardımıyla sazan avlamaya çalışıyorlar.
Ovakışla Beldesi'nde oturan 41 yaşındaki Cevdet Öge yaklaşık 25 yıldır Nazik Gölü'nde balıkçılık yaptığını anlattı. Birçok kez balık avlarken buzun kırıldığını, ancak buna rağmen bütün tehlikeyi göze alarak gölde balık avlamaya devam ettiğini söyleyen Öge, her yıl Aralık ayı ortalarında havaların soğuması ile birlikte buz tutan gölün üstünde yaklaşık 2 kilometre yürüyerek, açtıkları deliklerden ağlarını bıraktıklarını, haftada bir kez gelerek, bu ağları çektiklerini belirtti. Öge, "Kış aylarında, sadece ailemizin yiyebileceği kadar balık çıkarabiliyoruz. Zaten gölün buz tutması nedeniyle çok da balık çıkmıyor. Bazen elimiz boş da dönebiliyoruz" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑