YAŞAM

Elektriğini Oltu Çayı'ndan Üretiyor

Erzurum'da besicilik yapan Fehmi Atuğ, TEDAŞ'a başvuruda bulunup elektrik üretmeye başladı.

19 Şubat 2013 Saat: 13:37
Elektriğini Oltu Çayı'ndan Üretiyor
Elektriğini Oltu Çayı'ndan Üretiyor
Erzurum'un Oltu İlçesi'nde besicilik yapan Fehmi Atuğ, TEDAŞ'a yaptığı başvuruda ev ve ahırına 16 bin lira karşılığında trafo bağlatarak elektrik alabileceğini öğrenince kendi elektriğini üretmeye başladı.

Evli, üç çocuk babası ve bir torun sahibi 48 yaşındaki Fehmi Atuğ, Oltu- Narman karayolunun 8'inci kilometresindeki ev ve ahırında kullandığı elektriği kendi üretiyor. Bir elektrik trafosunun 16 bin liraya mal olacağını öğrenince böyle bir karar aldığını vurgulayan Atuğ, "Tekay kömür işletmelerinden emekli olduktan sonra besicilik yapmaya karar verdim. 3 yıl önce ilçenin çıkışında ev ve ahır yaptım. Ancak evde elektrik olmadığı için ailem ilçedeki evde yaşamaya devam etti. Ben de aküyle çalıştırdığım ışıldakla evde kalıyordum. TEDAŞ benden 16 bin lira karşılığında evime ve ahırıma elektrik verebileceğini söyledi. Sinirlendim ve 15 gün önce kendi elektriğimi üretmeye başladım. 700 liraya yaptığım metal çarka dinamo takarak odun direklere bağladım ve Oltu Çayı'na bıraktım. Suyun çarkı döndürmesi sonrasında elektrik enerjisi üretti" dedi.

Fehmi Atuğ, hayatı boyunca TEDAŞ'a elektrik faturası ödemeyeceğini belirtti. Atuğ, "Oltu çayından şanzuman ve şarj dinamosu yardımıyla kurduğum düzenekle 60 metre uzaklıktaki ev ve ahırıma tek kuruş para ödemeden elektrik veriyorum. Gece gündüz rahatlıkla ve sorunsuz bir şekilde kendi elektriğimden faydalanıyorum. Evimde ve ahırımda sınırsız elektrik tüketiyorum. Elektrikle birlikte ailem de eve geldi" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑