GÜNCEL

Erdoğan seçilmesin diye bunu da yapmışlar

Şanlıurfa’da paralel yapıya yönelik yürütülen soruşturmada açığa alınan polislerin ifadelerinin çarpıcı detayları ortaya çıktı.

12 Ocak 2015 Saat: 12:29
Erdoğan seçilmesin diye bunu da yapmışlar
Erdoğan seçilmesin diye bunu da yapmışlar

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nde resmi olarak yürütülen , “Paralel Devlet Yapılanması/ Gülen Grubu” soruşturmasında milli iradeye nasıl müdahale edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Polisler, amirlerinin kendilerine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde BDP’ye oy vermeleri için baskı yaptıklarını açıkladı. 

2’si emniyet müdürü 9 polisin açığa alındığı soruşturma tanık polisler 30 Mart Yerel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde paralel amirleri tarafından baskı altına alındıklarını anlattı.

İşte o detaylar:

Soruşturmada paralel baskı altında olan polisler herşeyi tüm çıplaklığıyla anlattı. Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amirliği’nde görevli polis memuru Y.Ş. Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’ndeki “Paralel Yapı” hakkında bilgi verdi. “2013 Aralık ayında olan olaylar ve cemaatin iç yüzünün medyadan halka gösterilmesi üzerine emniyet içinde ve muhabere şubede de belli kişiler cemaate tavır koydu. Gülen grubuna gönülden bağlı kişiler, (Tugay P., Özcan G., Mehmet U. ve Sercan Ç. Y. sohbetlerde yapamadıkları siyasi propagandayı şube içinde yapmaya başladılar. Yerel seçimlerde BDP’ye oy atılması, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de çatı aday Ekmelettin İhsanoğlu'nu desteklenmesi telkininde bulundular. Seçimlerden önce Turgay P. bana, ‘BDP ye oy vereceğiz yoksa ülke İran’ın kontrolündeki kişilere geçecek’ diyerek felaket senaryolarını içeren bir videoyu izletmek istemesi üzerine kendisine ‘benim amcamın oğlu PKK tarafından yaralanmış ve gazi olmuştur. BDP'ye oy vermek vatan hainliğidir benim gözümde’ diyerek sinirli bir şekilde rest çektim. Ancak konu üzerine yanıma gelen Özcan G. ve diğerleri ikna için ‘Kızın kürt bir erkeği sevse sen de vermek zorunda kalsan’ gibi saçma bir örnek verdi.”

BUNLAR AÇIKÇA VATAN HAİNİ


Polis Memuru M.Y.’de ifadesinde şunları anlattı; ”Ahmet O. isimli arkadaşım 'AKP’nin karşısındaki güçlü partiye oy vereceksiniz. Osman Baydemir güçlü olduğu için ona oy verin' demesi üzerine şehit yakını olduğu için bir daha toplantıya gitmeyeceğimi söyledim. Bunların ne kadar hain olduklarını gördüm.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑