YAŞAM

Erzurum'da bedava kıyma izdihamı

ERZURUM merkez Yakutiye Belediyesi tarafından yaklaşık 10 bin dar gelirli vatandaş için başlatılan 'ücretsiz kıyma' dağıtımı öncesi fişlerin verilmesi sırasında izdiham çıktı.

15 Nisan 2013 Saat: 14:28
Erzurum'da bedava kıyma izdihamı
Erzurum'da bedava kıyma izdihamı
Her eve 5 kilo kıyma verileceğini söyleyen Belediye Başkan AK Parti'li Ali Korkut, izdiham görüntülerinin bir daha olmaması için önlem alınacağını söyledi.

Yakutiye İlçesi'ndeki Şelale Evler Mahallesi'nde belediyeye ait 'Kent Konseyi' binasında zabıta memurları tarafından ve isimleri önceden belirlenen dar gelirlilere dağıtılan kıyma fişini almak için gelenler izdihama neden oldu. Polis, olay yerinde güvenlik önlemi alırken zabıta memurları da kalabalığı sakin olmaları konusunda uyardı. Uzun kuyruklar oluşturan dar gelirliler 10'ar kişilik gruplar halinde içeri alınarak kayıtları yapıldı ve Et ve Balık Kurumu kombinasından 5'er kiloluk kıyma paketinden almaları için fişleri verildi.

Fiş ve et dağıtımı yapılmasını denetleyen Belediye Başkanı Ali Korkut, başta ortaya çıkan izdiham görüntülerinin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

Yakutiye İlçesi'nde yaşayan halkın büyük bir bölümünün dar gelirli olduğuna dikkati çeken Başkan Korkut şunları söyledi:

"Yakutiye bölgesinde çok ciddi anlamda ekonomik durumu iyi olmayan aileler var. Kentsel dönüşüm yaparak tarihi eserlerin etrafını açıyoruz, yeşil alanlara önem veriyoruz. Belediye olarak sosyal sorumluluğumuzu da yerine getirmeye çalışıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler üzerine mahallelerdeki 10 bin dar gelirli aileye belirledik. Bu aileler 5'er kilo kıyma verilecek. Kıyma dağıtımına bugün başladık ve 10 günde bitirmeyi planlıyoruz. Yardım alan aileler arasında asgari ücretli çalışan aileler de var. Çünkü 700 lira maaş alan vatandaşın eksiğinin olduğunu düşünüyoruz. Onları ayırt edemezdik. Et ve Balık Kurumu ile protokol yaptık. Hayvan alımları nedeniyle Erzurum'da özellikle sıkıntılı günler yaşayan besiciler de nefes almış oldu, piyasa canlandı."

Et ve Balık Kurumundan etlerini alarak sevinç içinde evlerinin yolunu tutan bazı vatandaşlar kilosu 20 lira olan eti uzun süredir yemediklerini belirterek, "Günlerce et yemenin zevkini yaşayacağız. Allah başkandan razı olsun" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑