YAŞAM

Eskişehir'e turizmde çağ atlatacak proje onaylandı

Odunpazarı Belediyesi'nin Eskişehir Odunpazarı Termal Yaşam Alanı projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu tarafından onaylandı. Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir'e çağ atlatacak olan

11 Ocak 2013 Saat: 20:48
Eskişehir'e turizmde çağ atlatacak proje onaylandı
Eskişehir'e turizmde çağ atlatacak proje onaylandı
Kızılinler Bölgesi'nde Eskişehir'e çağ atlatacak proje olarak değerlendirilen Odunpazarı Belediyesi Eskişehir Odunpazarı Termal Yaşam Alanı (ESOPYA) Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu tarafından onayladı. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda buluna Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan projenin Eskişehir'in artık termal turizmi hayata geçirme fırsatını yakaladığını söyledi. Eskişehir'e çağ atlatacak olan projeye zaman geçirmeden başlayacaklarını vurgulayan Başkan Sakallı, tarih, kültür ve turizm merkezi Eskişehir'in artık termal turizmle anılacağını belirtti. Konuşmasında 1600 hektarlık bir alanda gerçekleştirecekleri ESOPYA ile oldukça iddialı olduklarını belirten Sakallı, "Termal turizm alanlarını ve kullanma dengesini korumak için çalışıyoruz. Bu proje Eskişehir'in gelecek tasarımındaki en önemli projektörlerden biridir" dedi.

ESKİŞEHİR'DE 12 AY TURİZM YAPILABİLECEK

Yapmış oldukları planlamayla, Kızılinler-Eşenkara Termal Sağlık kenti adı altında, bölgede 12 ay süreyle turizm yapılması, gelişebilen ve büyüyebilen bir turizm merkezi oluşturulması ve belirlenen temel amaç doğrultusunda termal turizmin yanı sıra, kamping, kür parkı, rekreasyon, günübirlik kullanım, doğa turizmi, su sporları ve alternatif turizm türlerinin bütünleşmesiyle birlikte turizm merkezinin termal destinasyon haline getirilmesi amaçlanıyor. Başkan Sakallı, 1600 hektarlık kendi bölgelerinde sağlık, turizm tesis alanlarıyla, kür merkezi, üniversite alanı, sosyal kültürel alanlar, yürüyüş alanları ve hobi bahçeleri, organik tarım alanları oluşturacaklarını söyledi. 1.2 milyonluk proje kapsamında, seyir terasları ve oteller ile alışveriş merkezlerinin yapılacağını kaydeden Sakallı, ortaya çıkacak termal sağlık kentinden yaklaşık olarak günde 10 bin kişinin faydalanmasının öngörüldüğünü söyledi.

HEP BİRLİKTE BAŞARDIK

Açıklamasında Eskişehir'n artık termal turizmi hayata geçirme fırsatını yakaladığını söyleyen Başkan Sakallı, Eskişehir'in geleceğini hazırlayan bu fırsatın değerlendirilmesi için tüm şehrin birlikte hareket ettiğini ve bu büyük başarıyı hep birlikte kazandıklarını vurguladı. Sakallı, Eskişehir'deki tüm sivil toplum ve medya kuruluşlarına teşekkür ettiğini ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑