YAŞAM

Gaziantep Lisesi’nde mezunlarla öğrenciler buluştu

Gaziantep Lisesi'nden 1950-1970 yılları mezunları ile öğrencileri buluşturuldu.

5 Mart 2015 Saat: 22:59
Gaziantep Lisesi’nde mezunlarla öğrenciler buluştu
Gaziantep Lisesi’nde mezunlarla öğrenciler buluştu

 

 

Programa, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Asım Güzelbey, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Akıl, Gaziantep Lisesi mezunları, okul idareci ve öğretmenleriyle öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, programa katılamayanların gönderdiği mesajlar ve okul folklor ekibinin sergilediği halk oyunları gösterisiyle devam etti.

 

TUNÇ: ”GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDA SAĞLAM KÖPRÜLER KURUYORUZ”

Programda konuşmasına Kaymakam Selami Aydın’a teşvik ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek başlayan Okul Müdürü Ahmet Tunç, ”Gazi şehrin kadim okulu Gaziantep Lisesi, kurulduğu günden günümüze kadar eğitim, sanat, spor ve kültür alanında büyük başarılara imza atmıştır.  Gaziantep’in adı ile özdeşlen lisemiz, 1933 yılından bu güne birbirinden değerli şahsiyetler yetiştirmiştir. Bu değerli şahsiyetler ülkemiz ve Dünyada ekonomi, sanat, siyaset, bilim ve çok farklı alanlarında hizmet vermektedir. Gaziantep Lisesi olarak, yetişmiş olan bu değerlerimizi öğrencemizle buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki değerli mezunlarımızın öğrencilerimize çizeceği ufuklar çok önemlidir.  Aslında biz bugün burada sadece bir buluşma değil, geçmişle gelecek arasında sağlam köprüler kuruyoruz” dedi.

 

AYDIN: ”MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE EĞİTİMLE ULAŞABİLİRİZ”

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın ise konuşmasında, eğitimi önemsediğini ve eğitim için gereğinden fazla gayret gösterdiğini kaydederek, ”Bugün buradaki bu tablo, beni çok mutlu etti. Ben, mezunlarla öğrencilerin buluşmasının faydalı olduğunu biliyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi muasır medeniyetler seviyesine ancak eğitimle ulaşabiliriz. Eğitime sahip çıkmak zorundayız. Güçlü Türkiye, eğitimli insanlarla mümkündür. Gençlerin geleceğe iyi adımlarla yürümesi için durmadan çalışacağız. Ben, bugün bu programda emeği bulunan Gaziantep Lisesi mezunlarına, Okul Müdürü Ahmet Tunç’a, okul idarecilerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

MEZUNLAR, ÖĞRENCİLERİN İYİ YERLERE GELMELERİNİ İSTEDİ

 Gaziantep Lisesi mezunları Gaziantep Lisesi Öğretmeni Kebir Polat'ın moderatörlüğünde öğrencilerle söyleşi yaptı.

Programa katılan konuklar; Dr. Asım Güzelbey, Fransa Ruana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul, İşadamı Ekrem Sakıcı, İşadamı Mehmet Güçtekin, Prof. Dr. Necmettin Sökücü, Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu, Prof. Dr. Ömer Mete, Prof. Dr. Talat Göğüş, Prof. Dr. Zerrin Söylemez ve Dr. Samet Bayrak, öğrencilere hayat hikâyelerinden kesitler sunarak, kendilerinin de bir zamanlar o sıralardan geçtiğini ve öğrencilerinde okuyarak, iyi yerlere gelmelerini temenni ettiklerini belirtti.

 

SAMET BAYRAK, KAPANIŞ ZİLİNİ ÇALDI

Mezunların hayat hikâyeleri ve öğrencilik yıllarında yaşadıkları bazı anılar, salonda bulunanlardan yoğun alkış aldı. Dr. Samet Bayrak, programın açılış ve kapanışını elindeki 82 yıllık tarihi zille gerçekleştirdi.

 

ÇİÇEK VE TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Kaymakam Selami Aydın, Okul Müdürü Ahmet Tunç ve Okul Aile Birliği Başkanı Ali Akıl, mezunlara günün anısına çiçek takdim ederek, teşekkür belgesi verdi. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑